Forsvant da det gjaldt som mest

Nå blir det ikke lett for Serbia å gå videre.

Serbia – Sveits 1-2

Gruppe E, Kaliningrad Stadium

Mål: 1 -0 Aleksandar Mitrovic (5.), 1-1 Granit Xhaka (52.), Xherdan Shaqiri (90.).

🇷🇸 Nemanja Matic

Helhetsinntrykk: Så bra ut en stund, men andreomgangen var såpass dårlig at han får samme karakter som i den første kampen. Mourinho hadde kanskje rett – han ser ut som om han kunne trengt en ferie.
Verdt å vite: Serbia må – om ikke Sveits dummer seg ut mot et Costa Rica som allerede er ute – vinne sin siste gruppespillskamp. Den er mot Brasil.

Vurdering: Forrige kamp var Matic for dårlig i den første omgangen, og spilte seg opp i den andre. Vi endte opp med å gi han en treer for innsatsen, med en forventning om at han kanskje ville spille seg opp mot bedre motstand.

Etter en halvtime av den første omgangen, så så det ut til at det var nettopp det Matic gjorde. Han virker litt mindre tung, og han involverte seg mer både offensivt og defensivt, og han var ikke lenger i skyggen av Milinkovic-Savic.

Han var også sterkt involvert i Serbias tidlige mål, da han vant ballen ute på siden slik at Tadic kunne legge det perfekte innlegget inn til Mitrovic, som omtrent like perfekt ga Serbia ledelsen som ville gitt avansement.

Han var med på å vri spillet, og var en del av en midtbaneduo med Milivojecic som var vanskelig å bryte gjennom sentralt.

Problemet var det som skjedde senere. En kunne se tegnene etter hvert i den første omgangen. Han slurvet litt mer, kom seg ikke helt oppi motspillerne (noe som blant annet førte til at Milivojevic måtte ta et gult kort), og han fikk et gult kort mot slutten av omgangen. Og problemene fortsatte i den andre omgangen.

Sveits kom seg inn i mellomrommet mellom Serbias forsvar og midtbane oftere og oftere, og Matic så ikke ut til å være i nærheten av å kunne gjøre noe med dette. Offensivt fikk han heller ikke bidratt noe særlig, og da Sveits utlignet etter et fantastisk skudd av Xhaka, så kunne en også stille spørsmål ved måten Matic falt ned i forsvarsleddet på uten å komme seg ut igjen i press, selv om vi mest av alt bare kan tenke på det som et drømmemål.

Poenget er uansett – Matic og Serbia mistet fullstendig kontrollen på kampen, og vi savnet en Matic som virkelig tok tak i kampen da problemene kom. Det var ingen overraskelse da Xherdan Shaqiri kontret inn 2-1. Sveits hadde skapt flere sjanser, enkelte av dem etter slurv fra Matic, og vant på mange måter fortjent – i alle fall om vi ser bort fra at Serbia tilsynelatende burde hatt straffespark.

Førsteomgangen holdt til en sterk firer, men vi ender opp med nok en treer etter denne andreomgangen.

Serbia ville vært videre med seier. Nå må de etter alt å dømme slå Brasil i den siste gruppespillskampen – og den spilles ikke i Marseille …