Kan ha spilt sin siste kamp for Sporting

Overgangsvinduet stenger fredag. Dette skriver avisene om Uniteds spillerjakt.

Bruno Fernandes kan ha spilt sin siste kamp for Sporting, hvis avtalen med United går i orden før overgangsvinduet stenger til fredag.

Mandag spilte han hele kampen da Sporting slo Maritimo 1–0 hjemme. Fernandes var ikke involvert i målet, men skapte en del sjanser underveis.

Sporting spiller ikke neste kamp før 2. februar. Om det blir med eller uten Fernandes gjenstår å se, men mandagens rapporter fra England tyder på at det fortsatt er mye arbeid som skal gjøres før en eventuell overgang skal finne sted.

I tillegg har det blitt spekulert i om United vil gå for en kortsiktig løsning i fraværet av Marcus Rashford ved å hente en spiss på lån. Det ser også ut til å henge i en tynn tråd.

Flere rapporter mandag

For et par uker siden, var flere medier samstemte om at United og Fernandes var enige om de personlige bettingelsene. Etter det har ting stoppet helt opp.

Alle medier, både i England og Portugal, virker å være enige om at det er uenigheter rundt overgangssummen til Fernandes som foreløpig har satt en stopper for overgangen til midtbanespilleren.

KOMMER HAN? Bruno Fernandes spilte kamp for Sporting mandag. Det kan ha vært hans siste, hvis avtalen med United går i orden.

I ryktebørsen mandag meldte både The Guardian og The Times at United hadde fått et bud avslått på Fernandes de siste dagene.

Jamie Jackson i The Guardian skrev at budet som ble avslått var på 38 millioner pund, pluss ulike bonuser, og at et nytt bud ikke ville stige til mer enn 46,4 millioner pund i grunnsum.

Jonathan Northcroft og Duncan Castles skrev derimot at budet på 46,4 millioner pund, pluss bonuser allerede ble avslått i helga.

Senere på kvelden var også Miguel Delaney i Independent ute med en egensak om Uniteds overgangsvindu.

– Manchester United er forberedt på å lukke vinduet uten en større signering, etter at deres jakt på Bruno Fernandes og en spiss har stoppet opp, skriver Delaney.

Vanligvis velinformerte Oliver Kay i The Athletic kommenterte Delaney sin sak på Twitter på følgende måte:

20 millioner pund unna hverandre

Han skriver videre at klubbene skal være hele 20 millioner unna hverandre, og at det ikke er noe tegn på at noen av dem kommer til å gi etter for hverandres krav.

For Uniteds del skal det blant annet dreie seg om at James Maddison og Jack Grealish er førsteprioritet på midtbaneposisjonen. De vil derfor ikke betale en pris for Fernandes som kan gå ut over en eventuell signering av Maddison og/eller Grealish til sommeren.

ØVERST: Jack Grealish skal sammen med James Maddison være den som står øverst på ønskeliste til United.

I tillegg har Solskjær og Ed Woodward tidligere vært klare på at de ikke lenger vil betale en overpris for spillere de er på jakt etter. Både spilleren og summen skal passe Uniteds filosofi. Slik det ser ut nå, er det derfor mindre sannsynlig at United vil gi etter for Sporting sine krav.

Spissjakt uten hell?

I utgangspunktet var det altså bare en midtbanespiller som sto på ønskelisten nå i januar. Det forandret seg noe etter at Marcus Rashford ble skadet.

– Vi må kanskje se på noen korttidsavtaler, sa Solskjær etter tapet mot Liverpool, da det også ble kjent at Rashford ville være ute en stund.

BLIR NEVNT: Islam Slimani blir trukket fram som en mulig korttidsløsning for Ole Gunnar Solskjær på spissplass.

Edinson Cavani og Islam Slimani er de som har blitt nevnt hyppigst.

Cavani ser derimot ut til å foretrekke Atletico Madrid, mens United ennå skal ha et håp om å kunne sikre seg Slimani på lån.

Så gjenstår det å se hva som skjer den kommende uka.