– For å være ærlig ser ikke laget like sterkt ut

Torsdag skal tidligere United-spiller Zoran Tošić spille på Old Trafford igjen, men i Partizan-stripene. Les om hendelsen som til slutt gjorde at han forlot United som ung spiller.

Det var mange forventninger til Zoran Tošić da han kom til Manchester United i 2009. Den da 21 år gamle serberen kostet klubben syv millioner pund.

Han slo aldri til for de røde djevlene, og etter en et låneopphold i tyske FC Köln og en permanent overgang til russiske CSKA Moskva i 2010, dro turen til hjemlandet og gamleklubben Partizan i 2017.

Torsdag returnerer han til Old Trafford for å spille mot klubben han totalt fikk fem innhopp for, og serberen er ikke like imponert over stallen den dag i dag.

– Da jeg dro til Manchester United var de regjerende mestre i Europa og England. Når du ser på klubben nå, vel, for å være ærlig så ser ikke laget like sterkt ut nå som det gjorde, sier Tošić til Daily Mail.

DEN GANG DA: Det er snart ti år siden en ung Tošić hadde United-emblemet på brystet. 

– Den serbiske ligaen og Premier League er to helt ulike verdner. Da jeg var yngre var jeg aldri på treningsrommet. Jeg visste knapt hva et treningsrom var. Da jeg dro til United så jeg at alle var i treningsrommet før eller etter trening. I tillegg hadde de fleste spillerne et eget treningsrom hjemme.

Det var spisielt én spiller Tošić la merke til. En av det litt eldre slaget. 

– På samme tid i Serbia kom man på trening, var der i halvannen time, og dro hjem. Men i Manchester så jeg så Cristiano Ronaldo eller Ryan Giggs, som var 36 år på det tidspunktet, komme tre timer før trening for å være på styrkerommet.

– Jeg forberedte meg til hver trening som om det var en kamp, og jeg skjønte at jeg ikke var klar for å spille for United på det tidspunktet.

Avgjørelsen om å forlate Manchester United ble en forhastet avgjørelse under VM i Sør-Afrika i 2010, etter en telfonsamtale med agenten.

– Han sa «Hør her, vi har et tilbud fra CSKA Moskva, og vi må reagere raskt, om vi ikke gjør det finner de en annen spiller.». 

RUSSLAND: Etter en kort periode i Manchester United tok serberen på seg en annen klubbs røde trøye. CSKA Moskvas.

Tošić forteller at han vurderte det, men at den endelige avgjørelsen ble tatt da han ble ringt opp av en i United som ba ham om å gi fra seg draktnummeret sitt til Javier Hernandez. 

Like etter ringte serberen opp agenten sin og fortalte ham at han var klar for å forlate United.

Tošić kom alene til klubben, men var det meningen? Les historien om den litt mer ukjente, men mer talentfulle, Adem Ljajic, eller «lille Kaká», som han ble kalt.  (+) Krenket trener og nektet å synge nasjonalsang