– For å stanse kritikken må han fortsette som mot Liverpool og vinne trofeer

Ryan Giggs mener Bruno Fernandes må prestere i storkampene og vinne trofeer for å være på samme nivå som Eric Cantona.

Bruno Fernandes har fått mye ros for sine prestasjoner i United-drakten. Ifølge Opta har ingen andre Premier League-spillere scoret flere mål enn portugiseren siden han ankom Old Trafford, og playmakeren har tilsynelatende løftet lagkameratene til et høyere nivå på samme tid.

Det har ført til sammenlikninger med franske Eric Cantona, som var en åpenbaring da han kom til United i 1992.

Likevel, er det ikke alle som er helt overbevist om at portugiseren er helt på nivå med «kongen» ennå.

Roy Keane uttalte seg kritisk etter tapet for City i ligacupsemifinalen, en kamp der iren mente Fernandes ikke leverte.

– Fernandes har vært god og folk har sammenlignet ham med Eric Cantona og så videre. Men Fernandes gjorde ikke mye i kveld, og det er det de store spillerne gjør i storkampene. Cantona var avgjørende i storkampene og skaffet trofeer.

SKUFFET: Det ble til slutt tap for Bruno Fernandes og lagkameratene i ligacupens semifinale.

– Må fortsette som mot Liverpool

En annen som har stått frem i de store kampene flere ganger, er Ryan Giggs. Waliserens United-karriere huskes for flere store øyeblikk, som da han scoret et vidunderlig mål mot Arsenal i FA-cupsemifinalen i 1999.

Den tidligere venstrekanten er enig i at de største spillerne står frem i de største kampene. Til malaysiske Stadium Astro sier han at Cantona og Fernandes er sammenliknbare for måten de løftet sine respektive United-utgaver på.

Giggs mener at det Fernandes kan gjøre for å bli sett på i samme lys som Cantona, er å fortsette med å utgjøre den samme forskjellen som mot Liverpool søndag.

– Den eneste måten å stoppe den kritikken er å gjøre slik som i dag, fortsette med det og vinne trofeer, uttrykker 47-åringen etter kampen der Fernandes’ bidrag ble avgjørende.

UNITED-HELT: Eric Cantona har blitt et ikon, på grunn av måten han løftet United på.

Wales-sjefen drar frem vinnerinstinktet til den portugisiske playmakeren.

– Du kan se at han er en vinner. Når ting ikke går veien, sier han ifra til de andre spillerne, han kjefter på dommeren og syter konstant og vil vinne. Jeg synes han har vært en åpenbaring siden han kom til United, sier Giggs og understreker:

– Men som alle andre toppspillere, må de gjøre det i de store kampene og vinne trofeer.

– Mange likheter

Giggs påpeker at det er flere grunner til Cantona-parallellen.

– Selvfølgelig er det likheter. De er straffetakere, de scorer og har målgivende pasninger, de spiller i omtrent samme posisjon. Resultatene har endret seg siden han kom inn i klubben og han har generelt løftet klubben. 

Waliseren mener at forrige United-spiller som løftet laget rundt seg såpass radikalt, var Robin van Persie. Samtidig sier han seg enig i at Fernandes må hente noe sølvtøy før han kan sammenliknes med de helt store.

– Eric vant tre eller fire ligatitler pluss et par FA-cuper. Det er målestokken. Det er det du må gjøre.

– Det er ikke lett, fordi det finnes mye kvalitet der ute og ikke så mange trofeer. Når han har gjort det, kan man begynne å snakke om han som en Cantona.