– Følger fotsporene hans på mange måter

I et lengre intervju med Soccerbible finner Mason Greenwood (18) mange likheter mellom han og storscorer Marcus Rashford (22).

Mason Greenwood er fortsatt bare 18 år, men har allerede markert seg i de største turneringene som England og Europa har å by på. 

Supertalentet har operert som høyreving og spiss under Solskjærs ledelse og har scoret ti mål på 32 kamper denne sesongen.

Ettersom engelskmannen ofte er brukt som innbytter, kan han også vise til et solid scoringssnitt. Med 1480 spilte minutter, leverer Greenwood mål i hvert 148. minutt for United, noe som gjør han til den nest mest effektive spilleren foran mål.

Les også: Greenwood har 40 dager på å slå George Best

Spilleren som troner den statistikken heter Marcus Rashford med mål i hvert 124. minutt.

Med tanke på Rashford sin bakgrunn fra akademiet, er det lett å dra paralleller mellom de to engelskmennene.

DEBUT: Marcus Rashford scoret to mål i sin førstelagsdebut for Manchester United.

– Jeg følger fotsporene hans på mange måter

Du har hatt en ganske lik karrierevei som Marcus Rashford. Ser du bare på han som en venn, eller også som en rollemodell?

– Ja, absolutt. Han har vært i akademiet og gått gjennom alle gradene, så jeg føler at jeg følger fotsporene hans på mange måter.

– Han er et par år eldre enn meg, men jeg kan definitivt hente masse inspirasjon ut fra hva han allerede har oppnådd. Jeg har kjent han lenge, så jeg har sett hvor godt han har gjort det og hvor god progresjon han har hatt som spiller, så det er masse å lære ved å være rundt han.

Debuterte mot PSG

I likhet med Rashford, fikk Greenwood sin debut i Europa. Motstanden kan likevel sies å være svært ulik.

Manchester United hadde et elendig utgangspunkt etter å ha tapt 2-0 på Old Trafford, men mirakelet i Paris ble et faktum med en 3-1 seier mot PSG, og Greenwood var en av flere unggutter som ble delaktig underveis i den kampen.

Unggutten hadde følgende å si om hva han tenkte før kvartfinalen i Paris:

– Selvfølgelig var jeg spent, men jeg holdt hodet kaldt og var konsentrert på hva jeg skulle gjøre. Manageren viste tillit ved å la meg spille i en Champions League-kamp og jeg ville bare vise den tilliten verdig.

Greenwood startet på benken, men forteller likevel at hans inngang til kampen var den samme, uavhengig om han startet eller ikke.

– Det var debuten min, og jeg hadde en innstilling om at jeg skulle komme inn på banen. Du må ha en slik tankegang, så du er klar når det virkelig skjer.

DRØMMEDEBUT: Mason Greenwood jubler etter mirakelet i Paris. En kveld han aldri vil glemme.

Ingen ny suksessoppskrift

18-åringen velger å holde beina godt plantet på bakken, selv om han nå er blitt en viktig førstelagsspiller for Manchester United.

Opplever du deg selv som en annen type spiller, sammenlignet med forrige sesong?

– Det har føltes godt å spille i de store cup- og ligakampene med førstelaget, men jeg føler jeg fortsatt gjør de samme tingene som jeg tidligere har gjort med U23 og de andre ungdomslagene, og avslutter med noen kloke ord:

– Jeg tror jeg må stole på det som har fått meg dit jeg er og fortsette med det på førstelaget.