«Guille» klar for kvartfinale

Uruguay gikk seirende ut av kveldens 1/8-finale mot Nigeria under U20-VM i Tyrkia.

Dermed er Guillermo Varela & co. klare for kvartfinale mot Spania på førstkommende lørdag.

Det ble en merkelig kamp på Türk Telecom Arena i Istanbul. En spillemessig uhyre svak førsteomgang mellom to lag som syntes preget av stundens alvor, gjorde det hele til en søvndyssende affære.
Men så, fire minutter før pause, gikk Nigerias Shehu inn i en tofotstakling med Uruguays Laxalt, og ble sendt direkte i dusjen.

Dermed fikk Uruguay fordelen av å spille 11 mot 10. Akkurat det så imidlertid ikke ut til å prege nigerianerne nevneverdig. Det var nemlig de som kom best ut i 2. omgang.
Likevel, da Uruguay tok ledelsen ved Lopez etter 65 minutter, syntes det å gå i retning av søramerikansk seier.
Men Nigeria ga slett ikke opp. Tvert imot kom de tilbake og utliknet med en kanonscoring bare fire minutter senere.
Og nå hadde kampen virkelig tatt fyr. Uruguay så plutselig ut som de nervebuntene de hadde vært før pause, og Nigeria var frempå igjen, nå med et hardt, flatt skudd, som suste like utenfor stolpen.

Keepertabbe

Men det var likevel Uruguay som hadde mest å fare med mot slutten. Det var spilt i 83 minutter, og ekstraomganger nærmet seg, da den nigerianske keeperen feilberegnet fullstendig og lot seg passere under en håpløs tur på skogen. I et klønete forsøk på å bistå sin hjelpeløse sisteskanse, hektet så en av forsvarerne opp Uruguay-angriperen, og forårsaket dermed et soleklart straffespark.
Spenningen dirret i Istanbul-luften, men det var aldri tvil om utfallet fra 11-metersmerket. Lopez var nemlig kaldt som snott, og ble tomålscorer med en eksekusjon direkte fra fryseboksen. Dermed sto det 2-1 til Uruguay.

Det ville være synd å si at seieren aldri var truet etter scoringen. 10-manns Nigeria var nemlig frempå flere ganger, og var slett ikke langt unna en ny utlikning. Nå må de isteden pakke sakene og dra hjem.

Godkjent av «Guille»

Når det gjelder Uniteds representant under kampen, Guillermo Varela, gjorde han, i likhet med de øvrige aktørene, en opp-og-ned-forestilling. Defensivt noe rufsete, men tidvis veldig frisk fremover. Han pådro seg for øvrig et gult kort for en høy støvel etter et kvarters spill.
Akkurat det bryr han seg nok svært lite om. Nå er det kun lørdagens kamp mot Spania som gjelder.

P.S.: I morgen, onsdag, er det duket for nok en United-representant når Chile, formodentlig med Angelo Henriquez i sine rekker, møter Kroatia. Også den kampen vises på Eurosport, med sendestart allerede klokken 17.00.