Kanonmål og målgivende av James bidro til gruppeseier

Onsdag kveld ble det spilt fem landskamper hvor United-spillere deltok.

Enkelte av oppgjørene var viktige også: En Nations League-gruppeseier kan gi opprykk og ikke minst bedre sjanser til å kvalifisere seg til VM 2022, og Wales klarte å sikre seg førsteplassen, mens Skottland og Nederland ikke gjorde det.

Daniel James var utvilsomt dagens mann for Uniteds del med både et herlig mål og en nesten like fin målgivende pasning.

Wales 3–1 (1-0) Finland

Her stod det om gruppeseieren i gruppe B4 av Nations League. Premisset var enkelt: Wales ville vinne gruppa så lenge de unngikk tap.

Daniel James starter for waliserne, mens Dylan Levitt (som fylte 20 år på tirsdag) ikke var med i kamptroppen.

Jobben ble enklere da Finland tidlig fikk en spiller utvist, og det så lyst ut da Wales ledet 1-0 til pause etter et Harry Wilson-mål.

Andreomgangen tilhørte Daniel James.

Det var spilt mindre enn et minutt av andreomgangen da Wales gikk opp til 2-0. James fikk ballen med ryggen mot mål, vendte opp, ladet kanonen og banket til fra 22-23 meter. Ballen traff ikke langt fra vinkelen – herlig mål!

Finlands ti spillere reduserte i det 63. minutt, men James hadde mer på lager.

I det 84. minutt kom 3-1-målet. Daniel James rykket til på venstresiden før han slo et presist innlegg til Keiffer Moore, som headet ballen i mål.

James ble byttet ut like før slutt.

KANONSKUDD: Daniel James vartet opp med en fin scoring mot Finland.

Polen 1–2 (1-0) Nederland

Nederland kunne fortsatt ta gruppeseieren i gruppe A1 i Nations League – i så fall måtte de vinne borte mot Polen, samtidig som Italia ikke kunne vinne borte mot Bosnia-Hercegovina.

Dessverre gjorde Italia jobben, og dermed ble dette en kamp om andreplassen (uavgjort ville holde for Nederland).

Donny van de Beek startet forrige midtuke, og kom innpå i helga, og startet på benken for Nederland her. Kanskje var ikke det så lurt for Polen gikk opp i en tidlig ledelse, og det stod fortsatt 1-0 til Polen da Van de Beek kom innpå i det 70. minutt.

I det 77. minutt utlignet Nederland da ex-red Memphis Depay scoret på straffespark, og i det 84. minutt var kampen snudd etter en cornerscoring. Dermed ble det tre poeng og andreplass, men gruppeseieren gikk til Italia.

England 4–0 (2-0) Island

England vant 4-0 mot Island i en landskamp helt uten betydning – det var nemlig allerede klart at England ville komme på tredjeplass i Nations League-gruppa, mens Island uansett ville ende på fjerde- og sisteplass.

Harry Maguire var tilbake etter suspensjon, og spilte hele kampen for England, mens Dean Henderson satt på benken hele kampen.

Declan Rice, Mason Mount og Phil Foden (x2) scoret målene for England.

Maguire var mye med offensivt for England, og hadde også et brukbart avslutning (med foten), og han kunne fort hatt en målgivende pasning da han spilte fri en lagkamerat på bra vis i førsteomgangen. Han var også involvert i oppbygningen til minst ett av målene (2-0).

MED PÅ 4-0-SEIER: Harry Maguire.

Israel 1–0 (1-0) Skottland

Med seier ville Skottland ha vunnet gruppa – slik gikk det ikke, og dermed var de avhengige av hjelp, og den fikk de ikke.

Scott McTominay hvilte i helga etter å ha spilt en av hovedrollene da Skottland kvalifiserte seg til EM, og var tilbake i Steve Clarkes ellever her.

Like før pause tok Israel ledelsen. Manor Solomon satte ballen i mål etter å ha lurt unna McTominay, som ble litt for alene i den situasjonen, og skottene klarte aldri å svare.

Samtidig ble det 2-0 til Tsjekkia mot Slovakia, og dermed var det Tsjekkia som vant gruppa, og som dermed får opprykket til A-ligaen – pluss bedre muligheter til VM-kvalifikasjon.

JUBEL FORRIGE UKE: Men denne midtuka ble ikke like hyggelig for Scott McTominay & co.

Nord-Irland 1–1 (0-0) Romania

Romania har blitt tilkjent seieren mot Norge, og dermed hadde ikke Nord-Irland noen muligheter til å unngå sisteplassen i Nations League-gruppa (og nedrykk), og denne kampen ble ganske betydningsløs.

Ethan Galbraith kom innpå i det 79. minutt på stillingen 1-0 til Nord-Irland (etter et Liam Boyce-mål), og i det 81. minutt utlignet Romania – uten at det var en direkte sammenheng mellom Galbraith-innhoppet og baklengsmålet.

1-1 ble sluttresultatet, men da fikk i alle fall Galbraith litt mer spilletid for nordirene.