Og så VAR United med i CL-kampen igjen

KAMPREFERAT: Anthony Martial og Harry Maguire scoret målene for United, mens Chelsea fikk to mål annullert av VAR. United tar dermed et stort steg nærmere en Champions League-plass.

Manchester United slo Chelsea 2-0 på Stamford Bridge etter scoringer av Anthony Martial og Harry Maguire.

Dermed er avstanden opp til Chelsea på 4. plass kun tre fattige poeng og United er for alvor med i kampen om en Champions League-plass igjen.

United levde farlig i starten

Ole Gunnar Solskjær overrasket de fleste med å gi Eric Bailly hans første ligastart siden april 2019. Uttaket ble mer forståelig da det kom frem at Victor Lindelöf var syk og ikke var en del av troppen til møtet med Chelsea.

Vertene hadde også sine skadeproblemer med både Tammy Abraham og Callum Hudson-Odoi uaktuelle til kampen.

Likevel var det hjemmelaget som begynte best. Drøye fem minutter var spilt da Reece James lurte Brandon Williams og fikk skutt fra skrått hold. Ballen barberte formelig stolperoten bak David de Gea som ville vært sjanseløs om den hadde sneket seg innenfor metallet.

Også Willian fikk en brukbar skuddsjanse fra 16 meteren, mens Freds avslutning fra ca. 20 meter like etter ble blokkert.

MÅTTE UT: Chelseas N’Golo Kanté måtte ut med skade tidlig i kampen, mens Fred hadde et brukbart skuddforsøk som ble blokkert.

Chelsea fortsatte å skape sjanser, men heldigvis for United var ikke Michy Batshuayi i den kyniske hjørnet. To ganger fikk spissen muligheten etter fine Chelsea-kombinasjoner, men begge forsøkene ble resultatløse.

Ti minuttter før pause gikk William i bakken i en duell med Bruno Fernandes med dommer Anthony Taylor mente Chelsea-spilleren forsøkte å filme seg til straffespark og ga brasilianeren gult kort.

Kort tid etter kombinerte Anthony Martial og Bruno Fernandes fint, og franskmannen fikk en god mulighet, men skuddet med venstrefoten gikk en knapp meter utenfor Chelsea-målet.

Strålende Martial-heading

United skapte ikke mye i løpet av de første 45 minuttene på Stamford Bridge, men like før pause kom Aaron Wan-Bissaka seg fri på høyrekanten.

Innlegget til Anthony Martial var presist fra backen som har fått mye kritikk for nettopp sine svake innlegg.

STRÅLENDE HEADING: Anthony Martial header United i føringen mot Chelsea på Stamford Bridge etter et nydelig innlegg fra Aaron Wan-Bissaka.

Martial slo dansken Andreas Christensen i luften og stanget United i ledelsen.

1-0 til pause var ikke fortjent ut fra spill og sjanser, men akkurat det var det neppe særlig mange av de mange tusen United-supporterne på Stamford Bridge som beklaget seg over.

VAR-annullering 1

Chelsea har hatt et stort problem med å omsette de mange sjansene laget har skapt denne sesongen til mål, og slet med det samme problemet mot United.

Innbytter Kurt Zouma trodde han hadde besørget utligningen etter en Chelsea-corner, men VAR grep inn og fortalte dommer Anthony Taylor at César Azpilicueta hadde dyttet Brandon Williams i trekket før og scoringen ble korekt annullert.

De fleste ventet et stormløp mot Uniteds mål, men så viste Bruno Fernandes hvorfor United har vært så hissige på å sikre seg underskriften hans.

Først slo han et glimrende frispark i stolpen, og ikke lenge etter la han et perfekt hjørnespark på hodet til kaptein Harry Maguire som stanget inn sitt første ligamål for United.

VAR-annullering 2

United har hatt marginer i mot i store deler av denne sesongen, men på Stamford Bridge var Fru Fortuna på Uniteds side. Innbytter Olivier Giroud trodde han hadde stanget inn reduseringen med et knapt kvarter igjen, men nok en gang grep VAR inn ettersom Giroud var i offside.

Det var ikke mye, men heldigvis nok for United.

Like før slutt slo Mason Mount et smart frispark i stolpen som David de Gea i sin tur kolliderte med. Spanjolen ble liggende, men kom seg omsider på beina.

I de hektiske sluttsekundene kom også Odion Ighalo inn for United og nigerianeren var nær ved å øke Uniteds ledelse til 3-0.

United tok dermed en uhyre viktig seier i jakten på en Champions League-plass og ligger nå bare tre poeng bak Chelsea.