Finaletap i Dallas Cup

FC Coritiba ble for sterke for Uniteds U 19-lag i finalen i Dallas Cup, og United tapte til slutt 1-2 etter en høydramatisk kamp.

Foto: @DallasCupLive

Manchester United har den siste uken deltatt med et U 19-lag i Dallas Cup i Texas i USA, og de røde har gjort sine saker svært så godt. FC Dallas, Santa Clara Sporting og Tigres ble alle slått i gruppespillet, før Everton ble beseiret 2-0 i semifinalen.

Dermed var United klare for finale i turneringen, og her ventet brasilianske FC Coritiba, som etter å ha tapt mot Everton i åpningskampen, har tatt tre strake seiere. Finalen ble spilt natt til mandag skandinavisk tid, på FC Dallas Park Stadium i Fresco, Texas.

LES MER:

Coritiba dominerer

Coritiba har spilt seg opp i løpet av turneringen, og imponerte blant annet med å score hele 11 mål på de to siste gruppespillskampene mot Club Bolivar og Kashiwa Reisol, før de slo Eintracht Frankfurt i semifinalen.

Også i finalen viste Coritiba tidlig hva de er gode for. Brasilianerne dominerte fullstendig i starten av kampen, og det tok kun åtte minutter før Alex Santos stanget inn et innlegg fra Amaral i mål.

Coritiba styrte det meste også etter 1-0 målet, og både Thiago Primao og Alex Santos hadde gode muligheter til å doble Coritibas ledelse før pause. United stod imidlertid imot presset, og kom etterhvert mer med i kampen. Ingen av lagene greide imidlertid å få uttelling, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til Coritiba.

Røde kort og mål

Uniteds muligheter til å komme tilbake i kampen og utlikne Coritibas ledelse ble drastisk minsket 20 minutter ut i andreomgang. Michele Fornasier hadde fått sitt første gule kort rett før pause, og da han nok en gang havnet i dommerens bok snaut halvveis ut i andreomgang, betød det en tidlig dusj for italieneren og en langt tøffere oppgave for United.

Og om ikke oppgaven var tøff nok på stillingen 0-1 med ti mann, skulle de neste minuttene gjøre det enda verre.

Først – kun ett minutt etter Fornasiers utvisning – utnyttet FC Coritiba at de var en mann mer, da Jose Vivian iskaldt doblet ledelsen ved å chippe ballen i mål etter å ha blitt spilt gjennom alene med Johnstone. Deretter – sju minutter etter 2-0-scoringen – ble Ryan Tunnicliffe, som andre United-spiller på åtte minutter, sendt i dusjen, etter å ha mottatt et direkte rødt kort for en forseelse som ikke skjedde i umiddelbar nærhet av ballen

.

Bare nesten til tross for redusering

Til tross for at United lå under med to mål og kun hadde ni spillere ig

Etter 77 minutter holdt det på å skje. Nok en United-corner, og denne gang var det Tom Thorpe som nådde ballen. Thorpe headet ballen via bakken og mot mål, men dessverre traff ballen stolpen, og Coritiba fikk etterhvert klarert.jen på banen, nektetde røde djevlene å gi opp, og kun minuttet etter at Tunnicliffe hadde blitt sendt av banen, stanget Michael Keane ballen i mål etter en corner. Kunne United greie det umulige?

Også Jesse Lingard hadde et brukbart forsøk mot slutten av kampen, men United fikk aldri det målet som var nødvendig for å ta igjen FC Coritiba. Etter 94 minutters spill kunne brasilianerne strekke armene i været og juble over seier mot United i finalen og for å være vinnere av Dallas Cup 2012!

Vi gratulerer FC Coritiba med seieren!

Manchester United-spillerne reiser nå tilbake til Manchester, og neste oppgave for Warren Joyces menn venter mandag 16. april når Newcastle venter på bortebane.

KAMPFAKTA

Manchester United U 19 – FC Coritiba U 19 1-2 (0-1)

0-1 Alex Santos (8)0-2 Jose Vivian (67) 1-2 Michael Keane (75) Turnering: Dallas Cup, finaleTid: Mandag 9. april klokken 01.00 (skandinavisk tid)Sted: FC Dallas Park Stadium, Frisco, Texas, USA

United: Sam Johnstone, Ezekiel Fryers, Tom Thorpe, Michael Keane, Michele Fornasier, Ryan Tunniliffe, Will Keane, Jesse Lingard, Luke Giverin, Larnell Cole, Charni Ekangamene (Alberto Massacci 46).

Ubenyttede reserver: Joe Coll, Luke Hendrie, Frederic Veseli.

______________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER

FØRSTEOMGANG:

1. min: Finalen er i gang på FC Dallas Park Stadium.

8. min: 0-1 CORITIBA! Alex Santos. Amaral kommer seg fri på høyresiden og får slått inn foran mål. Der er Alex Santos, som setter ballen i nettet bak Johnstone.

10. min: Coritiba dominerer i starten av oppgjøret.

11. min: Coritiba nær ved å doble ledelsen et innlegg går over Johnstone, men treffer ikke mål.

20. min: Thiago Primao drar av Fornasier og slår inn i boksen. Der venter nok en gang Alex Santos, som denne gang forsøker seg med et brassespark. Det spektakulære skuddet går dessverre for Santos og Coritiba utenfor.

25. min: Coritiba har ballen i nettet etter en corner, men målet annuleres for offside.

35. min: Alex Santos vinner ballen fra Michael Keane og slår den inn til Amaral i feltet. Amarals avslutning går utenfor.

42. min: Fornasier får gult kort etter å ha felt Jose Vivian.

45. min: United noe mer med i kampen mot slutten av omgangen, men har slitt med å skape de store sjansene.

PAUSE: Lagene går til pause på stillingen 1-0 til FC Coritiba. Coritiba har ifølge rapportene vært det beste laget, og går til pause med en fortjent ledelse. United må opp et nivå om det skal bli seier i Dallas Cup 2012.

46. min: Andreomgang starter. Alberto Massacci har kommet inn for Charni Ekangamene.

48. min: Primao forsøker seg, men Johnstone redder glimrende.

50. min: United står høyere i banen i jakt på utlikningen.

61. min: Will Keane drar av Eberson inne i boksen, men forsvareren er på pletten igjen og stopper Keanes avslutningsforsøk.

65. min: Fornasier får sitt andre gule kort for kvelden, og United må fullføre kampen med 10 mann. Nå blir det tøft.

67. min: 0-2 CORITIBA! Jose Vivian! Brasilianerne brukte ikke lang tid på å utnytte at de har en mann mer på banen enn United. Jose Vivian spilles gjennom, og chipper ballen i mål over utrykkende Sam Johnstone. Vivian pådrar seg også et gult kort for å dra av seg trøya i feringen.

74. min: Nok et rødt kort for United! Denne gang er det Tunnicliffe som vises ut etter å ha fått direkte rødt kort for noe som ifølge rapportene ikke skjedde i nærheten av ballen. United har kun 9 spillere igjen på banen.

75. min: Stor sjanse for Will Keane, men keeper Coelho får slått ballen til corner.

75. min: 1-2 UNITED! Michael Keane! På den påfølgende corneren etter at tvilling Will forsøkte seg, stiger Michael til værs og reduserer for United! Kan United komme tilbake med 9 mann??

77. min: Larnell Cole forsøker seg på frispark fra rett utenfor 16-meteren, men skuddet går via muren og til corner. På den påfølgende corneren h4 Tom Thorpe i stolpen! United nærmer seg på¨FC Dallas Park Stadium!

82. min: Enorm sjanse for Coritiba, men Johnstone redder mesterlig!

90. min: Lingard forsøker seg, men skuddet stryker stolpen. Det legges til 4 minutter.