– Finalen har mistet glans

OPPDATERT: Ajax-sjefen vil savne Zlatan; og – han mener Manchester-angrepet vil prege onsdagens finale.

Når det inntreffer tragedier, som den ved Manchester Arena som kostet 22 menneskeliv mandag kveld, mister turneringer og troféer en del av sin viktighet.

Onsdag kveld møtes Manchester United og Ajax i Europa League-finalen på Friends Arena. Ajax-sjef Peter Bosz er også av den oppfatning at finalen ikke lenger har den glansen den burde hatt, i kjølvannet av mandagens angrep.

– En hendelse som dette fratar kampen den glansen den burde ha hatt. Det er fryktelig. All sympati sendes fra Ajax-leiren, sa Bosz på pressekonferansen mandag kveld.

– Dessverre kan dette skje hvor som helst. Vi skal imidlertid holde fast ved våre rutiner og gjøre som planlagt. Selv når vi forbereder ungguttene våre til finalen, sier han.

– Har de ikke nerver, sender jeg dem til legen…

Ajax kom på annenplass i årets Eredivisie, og det med én av Europas yngste tropper. Unge spillere, som danske Kasper Dolberg, har imponert stort, og skal onsdag spille sin største kamp hittil i karrieren.

– Dersom guttene ikke har nerver nå, sender jeg dem til legen! Nerver er bra, så lenge de ikke er lamme, sier Bosz.

– Dolberg startet sesongen på U19-laget, og nå spiller han i Europa League-finalen. Hans potensial er utrolig stort, sier Bosz.

– Vil gjøre alt for å vinne

Manchester United må tåle et knapt favorittstempel når de møter det nederlandske storlaget onsdag kveld. Bosz sier at laget hans vil gjøre alt for å vinne.

– Vi skal bare spille vårt spill, og forhåpentligvis fungerer det mot United. Vi skal gjøre alt for å vinne finalen onsdag!

– Kommer til å savne Zlatan

Ajax-manageren beklaget det faktum at Zlatan Ibrahimovic ikke er tilgjengelig for denne finalen. Selv om den korsbåndskadde svensken nå tilhører onsdagens motstander, skulle Bosz helst ha sett den tidligere Ajax-spissen i aksjon på Friends Arena.

– Han er jo en del av vår historie, og er, til tross for sin alder, fortsatt i stand til å spille for de største klubbene. Han vil bli savnet.


P.S.: José Mourinho avlyste sin pressekonferanse som følge av Manchester-angrepet.