Ferdig i West Ham

David Moyes har forlatt London Stadium etter at Hammers-ledelsen bestemte seg for ikke å forlenge kontrakten hans.

Nei, det vil seg ikke for David William Moyes …

Den tidligere United-manageren ble hentet til West Ham like etter at Slaven Bilic hadde fått sparken i november. Den gang skrev Moyes under på en 6-månederskontrakt med oppdrag om å redde klubbens Premier League-status.

Han lyktes da også å oppfylle kravet, men på et møte onsdag formiddag ble han informert om at han likevel ikke får fortsette.

Tredje siden United

West Ham var Moyes’ tredje klubb siden han måtte forlate Old Trafford i april 2014. Han forsøkte seg i spanske Real Sociedad, men der fikk han etter noen elendige resultater sparken etter 364 dager.

Heller ikke Sunderland ble noen suksess for den nå 55 år gamle skotten. Han ble ansatt foran 2016/17-sesongen, men De svarte kattene rykket ned, og Moyes måtte igjen pakke sakene sine.

Hvor turen går herfra er ikke godt å si, men Moyes’ rykte er neppe oppe på samme nivå som det en gang var.

Som Moyes, så også Allardyce

For ordens skyld skal det legges til at også Everton står uten manager i øyeblikket. Det skjedde etter Sam Allardyces beslutning om å trekke seg.

Allardyce, som også har en fortid i West Ham – samt bortimot alt som kan krype og gå av klubber, fikk fansen mot seg på Goodison. Vel klarte han, i likhet med Moyes, å redde stumpene etter Ronald Koeman, som fikk sparken i høst, men klubbens tilhengere lot seg aldri overbevise av «Big Sams» metoder.