Pellistri og Cavani med superrask scoring

Torsdag kveld ble det spilt en rekke landskamper på flere kontinenter. Bruno Fernandes og Hannibal Mejbri startet for henholdsvis Portugal og Tunisia, mens Cristiano Ronaldo måtte se den første timen av oppgjøret mot Spania fra benken. Natt til fredag skandinavisk tid var også Facundo Pellistri i aksjon.

Mexico 0-3 Uruguay

Edinson Cavani takket United-fansen for tilliten tidligere denne uka, og brukte landskampen mot Mexico natt til fredag til å vise seg fram for potensielle arbeidsgivere.

I løpet av andreomgangens åtte første minutter scoret Cavani to mål, ett av dem servert av tidligere klubbkamerat Facundo Pellistri. Scoringen kom bare 16 sekunder etter avspark, da Pellistri vendte bort to mexicanere og fant Cavani i feltet.

Pellistri spilte hele kampen for Uruguay, mens United-aktuelle Darwin Nunez kom inn uten å tegne seg på scoringslisten.

Spania 1-1 (1-0) Portugal

I Portugals første kamp i UEFA Nations League ble det en jevn batalje med nabo Spania. Som de tre siste oppgjørene lagene mellom endte også denne med uavgjort.

Bruno Fernandes spilte 81 minutter for Portugal, mens Cristiano Ronaldo ble byttet inn etter 62 minutter. Han kom med det inn til sin 187 landskamp. Det ble en aften hvor Uniteds to stjernespillere var lite delaktige i det Portugal foretok seg og måtte lene seg på sine lagkamerater.

I starten av kampen Portugal ble løpende mye mellom og slet med spanjolenes ballbesittende stil. Bruno Fernandes fikk med det få ballberøringer og gjorde ingen god figur innledningsvis.

24 minutter ut i oppgjøret fikk vi servert en kontring tatt rett ut av læreboka. Gavi fant Sarabia etter et lekkert overhopp fra Morata. Ballen på tvers av feltet inn til Alvaro Morata som enkelt trillet ballen i det åpne målet.

Fem minutter ut i andre omgang ble det høylytte rop om straffe fra de spanske stjernene. Alvaro Morata slo inn fra høyre og traff armen til Bruno Fernandes, ballen gikk så videre borti armen på Danilo Pereira, men dommer Oliver fant ingen grunn til å dømme straffe, selv etter konferering med VAR-teamet.

Portugal var mye bedre med etter pause og skapte flere gode muligheter før timen spilt. AC Milan-spiss Rafael Leao hadde en kjempesjanse til å utligne til 1-1 etter et lekkert Bruno Fernandes-overhopp, men keeper Unai Símon viste stor kvalitet og reddet mesterlig

Bruno Fernandes var nære på å servere lagkamerat Cristiano Ronaldo på sølvfat med ett nydelig slått frispark, kvarteret før slutt, det var det siste Bruno foretok seg i Sevilla denne kvelden.

Med åtte minutter igjen på klokka satt den omsider for Portugal etter å ha presset på i hele andre omgang. Etter flott kombinasjonsspill ble Braga-spiss Ricardo Horta spilt fri inne i feltet og scoret sitt første landslagsmål.

Like før slutt trodde alle de fremmøtte at Jordi Alba kom til å sende Spania opp i ledelsen, men på utrolig vis klare Barcelona-backen å heade utenfor på åpent mål.

Med det så endte det 1-1.

Diogo Dalot ble sittende hele kampen på benken.

Slovenia 0-2 (0-1) Sverige

Anthony Elanga er ikke å finne i Sveriges tropp i kveldens kamp på grunn av sykdom.

Det ble en fin kveld for Söta bror som fikk en god start i sin gruppe i UEFA Nations League. Målene ble scoret at Emil Forsberg og Dejan Kulusevski.

Tunisia 4-0 (0-0) Ekvatorial Guinea

Hannibal Mejbri spilte 76 minutter da hans Tunisia i kveld startet sin ferd mot Afrikamesterskapet 2023.

Tunisia etablerte tidlig et massivt trykk på Ekvatorial Guina og Hannibal Mejbri var en viktig bidragsyter den første halvdelen av første omgang. River og sliter på midtbanen og var nest sist på et langskudd fra Ben Al Arbi som strøk stolpen.

Mejbri havnet i dommers bok etter 32 minutter. Da hadde han allerede laget fire frispark.

I det 56. spilleminutt satt den endelig for Tunisia. Naim Sliti dukket opp på bakre og satte ballen i mål. Tunisia tok med det en fortjent ledelse.

71 minutter ut i oppgjøret ble det vanskeligere for Ekvatorial Guinea. Midtbanespiller Joan Lopez Elo ble utvist etter å ha fått to gule kort på snaue kvarteret.

Like etter at Mejbri forlot ballen la innbytter Jaziri på til 2-0. Ti minutter før slutt la Msakni på til 3-0 før samme mann fem minutter senere scoret enda en gang og fastsatte sluttresultatet til 4-0.