– Fremtiden er lys for Scott

Scott McTominay har skrevet under på en ny kontrakt med United.

Scott McTominay kommer til å representere United i mange år til.

Det ble klart mandag ettermiddag, da han skrev under på en ny langtidskontrakt som strekker seg til 2023, med opsjon på ytterligere ett år.

McTominays forrige kontrakt strakk seg til 2021, men United har altså vært tidlig på ballen for å sikre at 22-åringen nå er bundet til United frem til 2023 – da han vil være nær toppen av karrieren.

Skotten debuterte for United i bortekampen mot Arsenal i mai 2017, da fokus for de beste var Europa League.

Forrige sesong fikk han hele 13 ligakamper, og fikk også prisen «managerens årets spiller» av José Mourinho.

Det ble spekulert i om han skulle leies ut nå i januar, men United-manager Ole Gunnar Solskjær svarte ganske så avvisende på dette på en pressekonferanse nylig, siden Marouane Fellaini blant annet er skadet for øyeblikket.

– Fremtiden er lys

– United har vært livet mitt siden jeg var fem år gammel, og det å spille for klubben jeg alltid har holdt med er det eneste jeg har ønsket. Jeg er fortsatt ung, jeg lærer hele tiden fra manageren, trenerteamet og de andre spillerne i klubben. Jeg gleder meg til å se min videre utvikling i denne fantastiske klubben, sier han til manutd.com.

Ole Gunnar Solskjær er klar på at McTominay har hatt en stor utvikling de siste årene, og har brukt ham i to kamper så langt. Først i 90 minutter i FA-cupkampen mot Reading, før McTominay ble kastet innpå helt på slutten av 1-0-seieren borte mot Tottenham.

– Han har vært her siden han var veldig liten, har kommet gjennom akademiet og har utviklet seg stort de siste årene. Han er også ung, og kontinuerlig i utvikling. Han er også en intelligent spiller og ønsker å lære hele veien. Jeg er veldig glad for at han har skrevet under på en ny kontrakt, og det er ingen tvil om at han har en lys fremtid, sier Ole Gunnar Solskjær.

Kontraktsfornyelsen bør ikke overraske veldig mange.

Ole Gunnar Solskjær er spesielt opptatt av Uniteds verdier så det å ta vare på en spiller som er under utvikling – og som vet hva United handler om – er akkurat det nordmannen ønsker.

Så er det bare tiden som kan vise hvor mye spilletid McTominay får.

Flere gjør som Scott?

Han er forresten den første av flere kontraktsfornyelser United-fansen venter på. David de Gea, Ander Herrera og Juan Matas kontrakter er godt kjent, og før helga ble det kjent at Anthony Martial skulle være nær en ny femårskontrakt. Phil Jones og Andreas Pereira har heller ikke så lenge igjen, mens Chris Smalling nylig skrev under på en ny kontrakt.

Les også: Kontrakten til førstelagsspillerne