Matteo Darmian for Italia.

Feiret EM-billetten med seier

Både Italia og Belgia avsluttet EM-kvalifiseringen med stil.

Det var naturligvis kampen mellom Italia og Norge som ble viet mest oppmerksomhet i Skandinavia.

Kroatia gjorde jobben i Malta, og Norge var dermed nødt til å ta alle tre poengene i Italia for å kvalifisere seg direkte til EM.

Det så også lyst ut da Alexander Tettey sendte Per Mathias Høgmos menn i føringen i første omgang.

Men i andre omgang utnyttet Alessandro Florenzi en feil fra Hajtam Aleesami og utlignet til 1-1.

Med 1-0 til Kroatia i Malta var Norge nødt til å score et seiersmål. Det fikk de ikke, og istedenfor straffet italienerne Norge på en kontring. Florenzi severte Graziano Pellè, som satte inn 2-1 til de blåkledde.

Matteo Darmian spilte hele kampen som høyre vingback i en 3-5-2-formasjon.

Samtidig var Marouane Fellaini i aksjon for Belgia hjemme mot Israel. Etter å ha startet den forrige kampen på benken, var den høyreiste United-spilleren tilbake i startoppstillingen.

Fellaini ble byttet ut etter 66 minutter, like etter at Dries Mertens hadde sendt Belgia i føringen. Kampen endte 3-1 til Belgia, som dermed sikret gruppeseieren foran Wales i gruppe B.