United gikk seirende ut av målfest

KAMPREFERAT: United vant 5-2 mot Birmingham etter en god andreomgang.

Det har vært litt av en uke for United-kvinnene.

Tidligere i uka ble signeringene av Tobin Heath, Christen Press og Alessia Russo bekreftet, og søndag ettermiddag ble det en 5-2-seier på Damson Park mot Birmingham for Casey Stoneys lag.

For andre kamp på rad hadde United en bedre andreomgang enn førsteomgang, og det endte til slutt 5-2 etter United-scoringer av Jane Ross, Katie Zelem, Ella Toone og Kirsty Hanson (x2).

Ellers fikk Alessia Russo debuten sin etter at Casey Stoney gjorde et trippelbytte i pausen, og det var lovende takter og en målgivende pasning fra debutanten.

Press og Heath er ikke spilleklare ennå, men var med under oppvarmingen i Solihull.

DEBUTERTE FOR UNITED: Alessia Russo.

Tidlig ledelse for United

Katie Zelem sparket i gang kampen ved å skyte fra midtbanen, men det første skuddet fra en mer normal distanse var ex-red Mollie Green som prøvde seg for Birmingham i debuten sin.

Første stikk skulle uansett vise seg å gå til United. I kampens femte minutt ble Kirsty Hanson spilt gjennom på høyresiden, men ble stoppet av keeper. Hanson ga uansett ikke opp så lett, og beholdt ballen, og fikk gitt ballen til Toone.

Toone slo inn, og der var Jane Ross som headet ballen i mål.

Det blir tøff kamp om spilletiden på topp, så det er viktig for Ross å komme på scoringslista for å på den måten legge inn en søknad om fornyet tillit ut over høsten.

SCORET KAMPENS FØRSTE: Jane Ross.

Birmingham snudde kampen, men United svarte igjen

United hadde noen småsjanser til å øke ledelsen, men dessverre for United var det heller Birmingham som slo tilbake.

Claudia Walker snappet ballen fra Millie Turner, og satte ballen forbi Mary Earps.

Sløvt forsvarsarbeid av Turner, som nylig ble tatt ut til landslagssamling senere i september.

Det ble også stopperkollega Abbie McManus, og det kunne se ut om McManus var sist på ballen da Birmingham på en dødball gikk opp i ledelsen i det 27. minutt.

Måten Birmingham hadde snudd kampen på var lite imponerende av United-forsvaret, men heldigvis var det mer imponerende ting i vente.

Med rundt ti minutter igjen av førsteomgangen skaffet Ella Toone frispark like utenfor Birminghams boks, og kaptein Katie Zelem er livsfarlig fra den distansen, og skrudde ballen i mål – 2-2.

FRISPARKEKSPERT: Katie Zelem.

Tre bytter og Uniteds tredje mål

Casey Stoney var frustrert på sidelinjen, og hun gjorde tre bytter i pausen – og Uniteds to målscorere var faktisk blant de som gikk ut!

Amy Turner kom inn for Abbie McManus, Hayley Ladd kom inn for kaptein Katie Zelem, mens Alessia Russo debuterte ved å bli byttet inn for Jane Ross på topp.

Det tok ikke lang tid før United var tilbake i ledelsen. Før to minutter var spilt ledet nemlig bortelaget United 3-2. Jackie Groenen slo en strålende pasning ut på kanten til Kirsty Hanson. Hanson fant Ella Toone fremfor mål, og Toone fant nettmaskene.

Hanson-show

Birmingham hadde en enorm sjanse til å utligne, men etter en time spilt av kampen var det heller United som økte til en 4-2-ledelse.

Jackie Groenen jobbet hardt med å krangle seg forbi noen Birmingham-spillere i en tettpakket Blues-boks, og hun klarte også å få levert fra seg ballen til Kirsty Hanson, og Hanson dunket ballen i mål.

Hanson får tøff konkurranse i Tobin Heath fremover, men leverte i alle fall i denne kampen.

Hun la nemlig på til 5-2 også. Ella Toone var god i presset, og sørget for at en Birmingham-klarering endte i beina på debutant Alessia Russo. Russo serverte Hanson fremfor mål, og Hanson satte inn sitt andre.

Hansons andre mål:

Russo hadde et meget godt innhopp selv om hun ikke kom på scoringslista. Hun hadde noen gode avslutninger, og var generelt aktiv, og ser ut til å potensielt være en svært spennende signering.

Uansett en god andreomgang fra United, selv om en slapp Birmingham til noen store sjanser, og det kunne fort vært en del flere mål for begge lag.

De tre poengene blir i alle fall med nordover igjen, og det er det viktigste.

Neste kamp nå er hjemme mot Brighton, men på grunn av et landskampopphold er ikke det før søndag 4. oktober.

Se også liveoppdateringer fra oppgjøret under kampinformasjonen.

Arsenal og Chelsea vant med kalassiffer denne helga, men Manchester City spilte 0-0 hjemme mot Brighton, og dermed er United foran City takket være god målforskjell. Ex-red Alex Greenwood debuterte for City i den kampen.

PS. Karna Solskjær, datter av Ole Gunnar Solskjær, skal ha scoret i U21-lagets 2-1-seier mot Stockport. Det blir united.no informert om av en person som var til stede. Pappa Solskjær skal også ha vært der for å se på.

Birmingham City 25 Manchester United

Women’s Super League
Damson Park, Solihull

Mål: 0-1 Jane Ross (5.), 1-1 Claudia Walker (14.), 2-1 Abbie McManus (selvmål, 27.), 2-2 Katie Zelem (36.), 2-3 Ella Toone (47.), 2-4 Kirsty Hanson (60.), 2-5 Hanson (79.).

Manchester United: Mary Earps – Kirsty Smith (Lotta Ökvist, 85.), Abbie McManus (Amy Turner, 46.), Millie Turner, Ona Batlle – Katie Zelem (Hayley Ladd, 46.), Jackie Groenen, Ella Toone – Kirsty Hanson, Jane Ross (Alessia Russo, 46.), Leah Galton.
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Megan Hornby.

LIVE:

1: Kampen er i gang!

2: Tobin Heath og Christen Press er visst til stede i Solihull, og var med på oppvarmingen, men de er ikke spilleklare ennå.

5: MÅL! Jane Ross header United i ledelsen. . Kirsty Hanson ble spilt gjennom, men ble stoppet av keeper, men jobbet hardt for å beholde ballen, og hun serverte Toone, som slo innlegget Ross headet inn. Bra forarbeid av Toone og Hanson.

14: MÅL. Birmingham utligner. Claudia Walker kjemper til seg ballen, og setter den kaldt i mål. Ikke imponerende forsvarsarbeid der av verken Millie Turner eller Katie Zelem.

24: Birmingham jobber hardt her, og gir United en del trøbbel. Casey Stoney er definitivt ikke fornøyd på sidelinjen. Kanskje burde United startet med Ladd på midtbanen mot gamleklubben?

27: MÅL. Birmingham har snudd kampen.  Selvmål av Abbie McManus etter frispark, ser det ut til.

36: MÅL! 2-2. Katie Zelem utligner på et fint frispark skaffet av Ella Toone! Det er godt å ha en frisparkekspert på laget.

38: Casey Stoney er irritert på dommerne etter en offsideavgjørelse. – NO CHANCE, brøler United-manageren. Galton ble avblåst på vei gjennom alene mot keeper.

42: Grei sjanse for Kirsty Hanson i feltet etter bra innlegg fra Leah Galton, men Hanson treffer ikke skikkelig.

PAUSE. Ingen god omgang av United. Undertegnede savner Ladd på midtbanen.

46: Andreomgang er i gang.

46: TRIPPELBYTTE: United har byttet inn Amy Turner, Hayley Ladd og debutant Alessia Russo. Ut med Abbie McManus og målscorerne Katie Zelem og Jane Ross.

47: MÅL! Ella Toone scorer! Innlegg fra Kirsty Hanson settes i nettet av Toone. Bra løp av Toone, fint innlegg av Hanson, og herlig pasning av Jackie Groenen som spilte fri Hanson.

57: Enorm Birmingham-sjanse, men United slipper unna. Uansett virker United-midtbanen bedre nå med Ladd heller enn Zelem, i alle fall, så dette ser ganske bra ut. Nå trengs det et Russo-mål…

60: MÅL! Kirsty Hanson dunker ballen i mål etter knallbra arbeid av Jackie Groenen med mange folk rundt seg i Birmingham-boksen.

70: Alessia Russo har vært aktiv etter at hun kom inn, for øvrig, selv om Birmingham har skapt de aller største sjansene i andreomgangen utenom målene.

79: MÅL! Kirsty Hanson scorer etter å ha fått servert ballen på sølvfat av Alessia Russo. Hansons andre! Bra av Ella Toone også i forkant der, skaffet United ballen ved Birmingham-boksen.

85: BYTTE: Lotta Ökvist inn for Kirsty Smith. Da flytter Batlle over på høyresiden.

SLUTT.