Færre utlendinger

Fra neste sesong må minst åtte av troppens 25 spillere være egenproduserte.

Premier League ønsker å verne om britiske talenter. Som et ledd i det har PLs 20 klubber stemt for at det fra neste sesong må være minst åtte egenproduserte spillere i hver spillertropp. Alle klubbene må bekrefte sin tropp på 25 spillere senest på transferdeadline-datoen 1. september, og åtte av de 25 spillerne må altså være egenprodusert.

Skjønt, "egenprodusert" betyr ikke her nødvendigvis avlet opp av egen stall. Richard Scudamore, adm. dir. i Premier League forklarer:

– Definisjonen "egenprodusert" er spillere som har trent i (minst) tre år under det engelske eller walisiske proffsystemet. Disse tre årene må ha vært fra spillerne var 18 år eller yngre.

– Maksimalt 17 spillere i 25-mannstroppen kan være over 21 år og ikke egenprodusert, sier han til Sky Sports.

Klubbene må offentliggjøre 25-mannstroppen 1. september og igjen 31. januar, ved sesongens andre transfervindu. Klubbene kan i tillegg ha ubegrenset med spillere som er under 21 år i førstelagstroppen.

Premier League gjør dette for å verne om eget talent, samtidig som at klubbene ikke skal handle så mange spillere fra utlandet.

Fotnote: Av de 21 spillerne som United har benyttet i ligaen hittil er sju spillere ikke egenprodusert etter Scudamores definisjon. De sju er: Valencia, Anderson, Park, Nani (bildet), Evra, Berbatov og Vidic. I tillegg har Tomasz Kuszczak vært ubenyttet reserve i alle kampene, mens Gabriel Obertan har vært skadet.