Færre TV-kamper neste sesong

Det tettpakkede sendeskjemaet fortsetter ikke til høsten, skal vi tro The Times.

Det kan se ut til at ordningen som førte til at samtlige 92 Premier League-kamper etter coronapausen ble sendt på britiske kanaler nå opphører.

Det skriver altså The Times.

Sendte 33 kamper gratis

Alle ni ligarundene, samt to hengekamper, ble sendt av fire forskjellige kringkastere på balløya.

Nå vil bare halvparten av kampene sendes live, til tross for at kampene fortsatt vil spilles for lukkede dører en stund til.

I Storbritannia ble også 33 av kampene sendt på gratiskanaler. Også denne ordningen vil forsvinne fra neste sesong av. At kampene gikk gratis, førte til rekordhøye seertall i enkelte kamper, men dette vil nå altså ta slutt.

REKORDHØYE SEERTALL: Southamptons 1-0-seier mot Manchester City ble tidenes mest sette Premier League-kamp i Storbritannia. 5,7 millioner fikk med seg kampen.

Endringene skal være basert på at det britiske samfunnet ikke lenger er like avstengt som det var i juni. Dermed er det ikke nødvendig med like mange kamper for å holde folk hjemme.

Det er ikke klart hvordan dette kommer til å påvirke skandinaviske sendeskjemaer, men det er nok å forvente at heller ikke disse vil ha mulighet til å sende like mange kamper neste sesong.

Kan være tilskuere på Old Trafford i oktober

Les også: (+) – Kiosker og toaletter flyttes ut av Old Trafford

Med færre kamper på TV, er det flott at det fra og med oktober av igjen kan være tilskuere på engelske fotballstadioner.

Før den tid vil engelske myndigheter arrangere testarrangementer for å se hvordan man på best mulig vis kan få supporterne tilbake til tribunene. Dersom alt går etter planen, kan det igjen være fans på Old Trafford etter 1. oktober.

Med Premier League-start 12. september, betyr dette sannsynligvis at de tre første rundene av neste ligasesong vil gå for tomme tribuner.

The Times har tidligere skrevet at Premier League-klubbene med tiltak for sosial distansering vil kunne ha et sted mellom 17 og 33 prosent av vanlig kapasitet.

Dette vil vare ut sesongen, ifølge avisen.