– FA-cupen er fremdeles spesiell

Men Denis Law innrømmer at det ikke er det det en gang var.

Denis Law var en svært viktig brikke i 1963-utgaven av Manchester United som tok seg helt til topps i den prestisjetunge FA-cupen. Skotten scoret et hat-trick mot gamleklubben sin Hudderesfield Town, før de slo storfavorittene Leicester City i finalen takket være én Law-scoring og to fra landsmann David Herd.

FA-cupen har alltid vært en sentral del av engelsk fotballhistorie, men den skjeløyde storscoreren legger ikke skjul på at den ikke betyr like mye nå, som den gjorde den gang.

– Champions League har tatt over

– Du vet selv at det ville ikke vært feil av meg å si at FA-cupen ikke er det det en gang var, men det er fremdeles en stor turnering for mange av oss.

– Champions League har på en måte tatt over, men det er er likevel spennende for lag som kan gå videre i den turneringen, og den er fremdeles spesiell.

– Finalen var en drøm

Law har «bare» spilt i FA-cupfinalen én gang, og det glemmer han nok ikke med det første.

– Det var vår drøm å spille i cupfinalen. Det var så stort. Jeg spilte bare i den én gang, og etter å ha vunnet den sa jeg alltid at det ikke gjorde noe om jeg ikke vant den igjen, men det gjorde jeg virkelig. Det er alltid stort når to lag møtes i finalen, og det blir bestandig jevnt. Du bør alltid se den kampen – uansett hvem som har kommet til finalen!

Denis Law. Én av de aller største.
Denis Law. Én av de aller største.

Den tidligere Manchester United-spissen håper nå som at FA-cupen er tilbake på den britiske statskanalen, BBC, at turneringen vekker mer oppmerksomhet i England.

– Kanskje blir det litt større nå som det er tilbake på BBC. Det har vært en del non-league-lag på TV og det har jeg likt. Du ønsker alltid at underdogene vinner. Vi alle ønsker det, og ikke at de gode lagene alltid vinner.