Ender foran Liverpool på tabellen

United kan ikke lenger bli nummer åtte denne sesongen. Se scenarioene før siste ligarunde her.

Etter tirsdagens tap mot West Ham røk Uniteds håp om en 3. plass denne sesongen.

Men det kan fortsatt ende med 4. plass, 5. plass, 6. plass, eller 7. plass denne sesongen.

Etter at Liverpool spilte 1-1 mot Chelsea onsdag kveld er United imidlertid sikret å komme foran Merseyside-laget på tabellen, og 8. plass er dermed ikke lenger aktuelt. Sånn sett har Louis van Gaal i alle fall holdt Liverpool bak seg på tabellen mens han har vært United-manager.

United slo også Liverpool både hjemme og borte i ligaen denne sesongen.

Her er de ulike scenarioene før siste ligarunde.

louis van gaal west bromUnited slår Bournemouth

Manchester City møter et formsterkt Swansea (fire strake hjemmeseirer, og slo West Ham 4-1 borte i helga) borte i sin siste kamp. Taper de den samtidig som United slår Bournemouth hjemme, så tar United 4. plassen i ligaen. Det betyr i så fall play off om en Champions League-plass, på samme måte som denne sesongen hvor United trakk Club Brugge, men også kunne trukket lag som Monaco, Lazio…

Vinner United over Bournemouth, samtidig som City får ett eller tre poeng mot Swansea, så blir United nummer fem. Det betyr i så fall en plass i gruppespillet i Europa League, som starter i september.

lvg61Uavgjort mot Bournemouth

Spiller United uavgjort hjemme mot Bournemouth kan Louis van Gaals menn bli passert av West Ham, hvis de slår Stoke borte i siste kamp.

I så fall ender sesongen med 6. plass.

Det betyr imidlertid gruppespillsplass i Europa League.

Blir det uavgjort mot Bournemouth samtidig som West Ham ikke vinner sin kamp blir det fortsatt 5. plass.

Van Gaal fortviletTap mot Bournemouth

Og skulle United tape hjemme mot Bournemouth, så er det ikke bare West Ham som kan passere United (se forrige punkt). Da kan også Southampton passere United, hvis de slår Crystal Palace hjemme i sin siste kamp.

Da kan United altså, i verste fall, ende på 7. plass.

Skulle det samtidig bli tap i FA-cupfinalen vil United dermed ende utenfor Europa kommende sesong, siden det kun vil være 5. og 6. plassen og FA-cupvinner Crystal Palace (i det scenarioet) som går til Europa.

Men fortsatt avhenger det altså av hvordan United, West Ham og Southampton gjør det i sine siste kamper, siden United i skrivende stund tross alt ligger foran dem på en 5. plass.

Når United kommer med i en eventuell Europa League avhenger også av hvordan de kvalifiserer seg, om det blir gjennom ligaen eller via FA-cupen.

Kvalifiseringen i Europa League starter 28. juli, og ender United der kan det ødelegge mye av sommerplanene. Det er vel for eksempel tvilsomt om United spiller kamp i Kina 2-3 dager før de må ut i en eventuell Europa League-kvalifisering – uansett hvilken motstander de måtte få der. Wayne Rooneys testimonial, i starten av august, kan muligens da også være i fare.