– Det må være straffe hver gang

José Mourinho ber dommerne være konsekvente hvis de først skal begynne å slå ned på holding i feltet.

De fleste av oss så kanskje Citys 4-1-seier mot Stoke forrige helg, og mange la nok merke til de to noe underlige straffesituasjonene i kampen.

Dommer Mike Dean valgte plutselig å slå knallhardt ned på holding i feltet ved innlegg og dødballer, noe dommerne vanligvis lar være å blåse for.

Det er en del av Premier Leagues innstramming av dette regelverket, og regelendringer, det bekymrer José Mourinho.

– Mitt problem med nye regler, er alltid konsekventheten eller inkonsekventheten når dommerne tar avgjørelser. Hvis det er straffe for Manchester City, må det også være straffe for Watford, sa Mourinho på gårsdagens pressekonferanse.

– Lettere å angripe

TILBAKE: Fellaini er aktuell til FA-cupfinalen, til enkeltes fortvilelse og enkeltes glede. Belgieren har vært betrodd hos LVG.
HOLDES MYE: Marouane Fellaini, som her blir dratt i trøya av Leicesters N’Golo Kanté, kan få mange straffer dersom dommerne slår ned på holding i feltet.

Dersom dommerne bestemmer seg å være konsekvente på at holding er straffe, vil det bli uendelig med straffespark den første tiden, mener Mourinho. Det syns han er greit.

Etterhvert vil det føre til at det blir mer rom for angriperne når de har offensive dødballer, samtidig som det vil bli vanskeligere å forsvare seg.

– Det betyr at det etterhvert vil bli slutt på holding, og angriperne vil ha mer frihet, rom, flere uforstyrrede headinger og flere mål. Etterhvert vil mannsmarkeringen bli borte, og sonemarkering tar over, hvis det er konsekvent, er det greit, sier han.

 

 

Samtidig påpeker han at hodesterke spillere som Marouane Fellaini ofte holdes, og at United derfor kan dra fordel av en slik regelendring.

Både Mark Hughes og Pep Guardiola stilte seg spørrende til straffene som ble dømt forrige helg, men begge uttaler at det var likt begge veier. Så gjenstår det å se om dette var et Dean-påfunn, eller om Jonathan Moss følger samme linje i kveld.

I England er det lange tradisjoner for at fotball skal være en kontaktsport, og lista legges ofte høyere enn i mange andre europeiske ligaer. Hva mener du? Bør man tillate litt holding i feltet, eller skal det dømmes på det hver gang slik at det blir slutt på det? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!