– Et stolt øyeblikk

Ti og en halv måned etter førstelagsdebuten for United, forbereder Scott McTominay seg til sin første landskamp for Skottland.

Det er faktisk første gang den 21 år gamle midtbanespilleren har blitt tatt ut til representasjonsoppgaver for sitt land. Han opplevde det aldri på aldersbestemte nivåer, og nå står han like fullt midt oppi forberedelser til A-landslagsfotball for Skottland.

Det er bare noen uker siden Scott McTominay var offer for tautrekking mellom det engelske og det skotske fotballforbundet. Begge nasjonene ville sikre seg i tilfelle utviklingen hans gikk i retning av landslagsspill.

I utgangspunktet skulle man tro at engelskmennene satt med de beste kortene, for McTominay er både  født og oppvokst i landet. Dermed var det lett å tenke seg at eventuelt fremtidige representasjonsoppgaver ville bli gjennomført med de tre berømte løvene på brystet.

Men så enkelt var det ikke.

Triumf for McLeish

Det var nemlig kommet den nyutnevnte skotske landslagssjefen Alex McLeish for øre at McTominay senior i sin tid ble født nord for grenseskillet mellom de to stolte nasjonene. Dermed begynte det å blafre iltert i kilten, og McLeish kastet seg på toget sørover.

Resten bør etter hvert være kjent. Den skotske hærføreren klarte å overbevise den unge United-spilleren og gikk seirende ut av slaget mot sitt engelske motstykke, Garth Southgate.

Les også: McTominay valgte Skottland og – Ferguson lå bak Scotts beslutning

ALEX McLEISH gikk seirende ut av drakampen om Scott McTominay.

Førstemann på samling

Få dager etter Scott McTominays «aye» kom innkallingen til den skotske troppen susende inn gjennom dørsprekken. Søndag var han, ifølge skotske FA, den første som stilte til samling i Edinburgh, hvor Alex McLeish forbereder sine betrodde på privatlandskampene mot Costa Rica i Glasgow på fredag og Ungarn i Budapest tre dager senere.

I tillegg til å møte mange nye fjes, har McTominay under oppholdet også fått selskap av en representant for forbundet. Han ville vite hvordan det føles å oppleve den skotske landslagsvarmen for aller første gang.

I videointervjuet under innrømmer McTominay at han med denne innkallingen har fått oppfylt en livslang drøm.

«- Min far; ja, hele familien min, er naturligvis veldig stolte over dette. Det er en stor ære å få være med det skotske landslaget.»
- Scott McTominay

– Jeg må få takke sjefen, Alex McLeish, for å ha gitt meg denne muligheten. Han dro langt for å prate med meg, men samtalen ble forholdsvis enkel. Jeg ønsket å spille for Skottland – og det har jeg alltid gjort, helt siden jeg var liten gutt. Derfor var det et utrolig stolt øyeblikk da innkallelsen kom.

– Min far; ja, hele familien min, er naturligvis veldig stolte over dette. Det er en stor ære å få være med det skotske landslaget.

Fikk råd av Darren Fletcher

– Det er mål som dette man jobber mot hele livet; å bli bedre, gjøre det bra og forhåpentligvis klare å bidra for laget, så jeg er veldig fornøyd.  Forhåpentligvis klarer jeg også å vise folk her hva jeg kan, sier McTominay, og røper at han blant annet har pratet med tidligere United-spiller – og Skottland-kaptein – Darren Fletcher, en mann han omtaler som en «rollemodell».

– Ja, jeg pratet med Fletcher da vi møtte Stoke tidligere i sesongen.  Han var veldig fin, og ba meg bare om å fortsette slik jeg har startet. «Stå på, jobb hardt og prøv å bli bedre dag for dag», sa han. Det samme sier manageren og sjefen min her, Alex McLeish, til meg hver eneste dag. Jeg føler at disse meldingene er veldig viktig for meg og noe jeg må lytte til.

Det sier altså en ydmyk McTominay i intervjuet som du kan få med deg alt fra under her.