United var nærmest seieren

Det endte 1-1 mellom United og Arsenal på Old Trafford.

Det startet jevnt i styrtregnet på Old Trafford. United hadde ballen mest innledningsvis, og skapte også de første farlighetene.

Først utfordret Daniel James Arsenals Calum Chambers på Uniteds venstreside. Den lynhurtige waliseren kom seg til innlegg, men ballen ble klarert. På den påfølgende corneren steg Harry Maguire til værs og headet ballen ned til Marcus Rashford på fem meter. Han fikk dessverre ikke kontroll over ballen, og ballen trillet inn til Bernd Leno i Arsenal-målet.

Lenge var det stillingskrig på den våte matta, og ingen av lagene hadde verken energi eller kvalitet nok til å skape de store sjansene.

McTominay med drømmemål

Man måtte vente helt til det 28. minutt før man kunne notere kampens første ordentlige sjanse. Etter litt tilfeldigheter fikk Andreas Pereira med seg ballen ved midtbanen. Han forserte framover i banen, dro av et par Arsenal-forsvarere og forsøkte å plassere ballen i nærmeste. Der lå dessverre Leno klar, og holdt ballen i fast grep.

Men sjansen var et slags vendepunkt i kampen, hvert fall når det kom til intensitet. Temperaturen og tempoet steg, og begge lag kom også til et par småfarligheter.

På tampen av omgangen kom begge lag til to store sjanser. Først fikk Marcus Rashford muligheten, men ble løpt opp. Så fikk også Bukayo Saka en gratismulighet etter at Pereira skled, men David de Gea var patent både på Saka sitt skudd og returen etterpå.

Men så. Ett minutt før pause kom United på en overgang. Det som så ut som en misbrukt mulighet, fikk til en lykkelig slutt, da Scott McTominay fikk ballen på utsiden av 16-meteren. Skotten skjøt nærmest stillestående, men sendte ballen opp i krysset, så vidt via et Arsenal-ben. Dermed gikk United til pause med 1-0.

VAR i fokus

Uniteds plan etter hvilen var tydelig. Arsenal fikk ha ballen mer, og United skulle kontre med James, Rashford og Lingard. Men det var gjestene som kom til omgangens første sjanse. Lucas Torreira fikk sjansen på halv volley, men traff ikke ordentlig.

Så kom VAR i fokus. Først ropte United på straffe, da ballen tilsynelatende traff armen til en Sokratis. Så kom Pierre-Emerick Aubameyang alene med David de Gea etter en pasningsfeil fra en ellers god Axel Tuanzebe. Arsenals toppscorer chippet ballen nydelig over de Gea, men ble avblåst for offside. TV-bildene etterpå viste derimot at den avgjørelsen var feil, og dermed sto det 1-1 på Old Trafford.

Like etterpå fikk Paul Pogba sjansen til å sende United foran igjen, en skuddet hans strøk utsiden av stolpen.

McTominay fikk også tidenes mulighet til å bli tomålscorer. Han snek seg fri på bakerste stolpe på en corner, og skulle bare styre ballen i mål. Dessverre feilberegnet midtbanespilleren noe, og headingen gikk over. Men United hadde kommet seg etter et lite Arsenal-overtak i starten av andre omgang.

United var virkelig inne i en god periode, og Harry Maguire tvang også Bernd Leno ut i full strekk med et skudd som hadde sust i krysset.

Det var tydelig at det var United som hadde mest lyst på de tre poengene, og på overtid fikk Rashford muligheten på frispark. Skuddet var godt, men Leno var bra med.

Dermed endte det uavgjort i det som etter hvert ble en underholdende kamp.