Eric Harrison er død

Treneren som fikk frem David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt og Neville-brødrene sovnet stille inn 81 år gammel.

Harrison var treneren som fikk frem det mest legendariske ungdomskullet i engelsk fotball noen gang med «Class of 92».

Kom fra Everton

Det var med dette kullet flere av de største United-spillerne gjennom tidene som Ryan Giggs og Paul Scholes slo gjennom sammen med David Beckham, Nicky Butt, brødrene Gary og Phil Neville for å nevne noen.

Dette kullet dannet ryggraden i Manchester United-laget som senere dominerte engelsk fotball.

– Vi har mistet vår mentor, vår trener og mannen som skapte oss. Han lærte oss hvordan vi skulle spille, at vi aldri måtte gi opp og hvor viktig der var at du vant dine individuelle dueller. Han lærte oss hva du trengte for å spille for Manchester United. Eric, vi skylder deg alt, skriver Gary Neville på Twitter torsdag morgen. 

Selv om det var Sir Alex Fergson som skulle få størst nytte av Harrisons arbeid med de talentfulle ungdommene i Uniteds akademi, er Ferguson sin forgjenger en stor takk skyldig.

Harrison ble nemlig hentet til United fra Everton som ungdomstrener i 1981 av Fergusons forgjenger Ron Atkinson.

Harrison tilbragte 27 år som trener i United-systemet

Harrison hadde en aktiv karriere som spiller for Halifax, Hartlepool, Barrow og Southport, men det var som trener Harrison for alvor gjorde seg bemerket.

– Eric var kanskje min beste signering, sa Ron atkinson til United-Supporteren i et større intervju.

Fikk Alzheimer

Da Atkinson fikk sparken i november 1986 og ble erstattet av Alex Ferguson, ble Harrison værende i klubben.

Som ungdomstrener i United fikk Harrison frem en rekke talentfulle United-spillere. Mark Hughes, Norman Whiteside, Clayton Blackmore and Graeme Hogg var alle United-spillere som ble landslagsspillere fra de første ungdomskullene til Harrison.

Men det var selvsagt som trener for Class of 92 at Harrison ble mest kjent.

For fire år siden fikk den tidligere united-treneren påvist Alzheimer, en sykdom som gjorde at han etter hvert mistet lysten til å både se og engasjere seg i fotball, fortalte familien.

Harrison sovnet stille inn med familien rundt seg. United-treneren ble 81 år gammel.