– Er sikker på at det ikke vil ta 30 år før vi vinner ligaen igjen…

Ole Gunnar Solskjær med et stikk til Liverpool i den sperrede delen av pressekonferansen.

Fredag fikk vi første del av Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse før Liverpool-kampen.

Da fortalte han om kulturbygging, Paul Pogbas bilde med Zinedine Zidane og snakket om skadesituasjonen.

Lørdag kveld viste det seg at David de Gea, Aaron Wan-Bissaka og Anthony Martial var tilbake i United-troppen som skal møte Liverpool, og så fikk vi del to av pressekonferansen – den delen som var sperret for at søndagsavisene skulle få noe eget.

Da snakket Solskjær om flere ting – samtidig som han også sendte et lite stikk til Liverpool.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å slå tilbake og vinne på ligaen på ny. Og jeg er sikker på at det ikke kommer til å ta 30 år før vi vinner vår neste ligatittel, sa United-manageren med et glimt i øyet.

Han var imidlertid klar på at en seier søndag kan bety mye.

– Definitivt. En god prestasjon og et godt resultat kan forandre hele sesongen, ja. Det kan endre både selvtillit, humør og gi dem (spillerne) et klart innblikk i hva som er bra nok.

– Kanskje ikke alle av dem helt har trodd på hvor gode de faktisk er, det handler om selvtillit og uten selvtillit så tenker man seg om to ganger i stedet for å spille på instinkt. Men jeg vet at disse spillerne er gode nok. Det har jeg ingen bekymringer rundt.

– Ville du tatt uavgjort søndag?

– Du tar aldri uavgjort hvis du er United. Vi ønsker tre poeng. Vi trenger tre poeng. Uansett om det er Liverpool, City eller Brighton vi møter.

– Du snakker om at det fungerer på treningsfeltet, men ikke i kamp. Hvorfor?

– Du spiller mot et annet lag, da, og de forsøker å stoppe oss, men trenerteamet her har vært eksepsjonelt. De har faktisk fungert som en øyeåpner også for meg. Vi har hatt fantastiske trenere her, McClaren, Queiroz og Jim Ryan, da jeg spilte, men mine trenere har vært glimrende. Vi venter bare på at det skal bære frukter. Vi har sett det i defensiven. Det har gitt oss en plattform, og jeg vet at det kommer til å bli synlig senere.

– Men hvorfor har det ikke skjedd?

– Vi møter som nevnt lag som er godt forberedt. I desember, da jeg kom, var det kjapp angrepsfotball, men nå har vi ikke fått sjansen – eller så har ikke vi tatt sjansene. Vi må ta risiko. Nå kan det være én eller to pasninger sideveis – og så er muligheten borte. Én av mine store filosofier er kjappe angrep. Det handler også om at vi må forsvare oss for å vinne ballen i gode posisjoner å angripe fra. Det er neste bit som må på plass, sa Solskjær.

Han sa også at Sergio Romero er klar for kamp, at han har trent veldig bra, men samtidig var altså David de Gea med i spillertroppen som sjekket inn på The Lowry lørdag kveld.