Her er sesongens hjemmedrakt!

Tirsdag presenterte Manchester United hjemmedraktene for 2018/19-sesongen.

ALLE BILDER: ManUtd.com


Den største og mest fremtredende nyheten er utvilsomt de svarte sebrastripene som krysser drakten sidelengs ved mageregionen.

Sånn sett skiller den seg markant fra forrige sesongs hjemmedrakt, som var en renere utgave fra adidas designmessig. I tillegg er knappen ved kragen borte.

Klubben skriver på sin nettside at drakten er en hyllest til stiftelsen i 1878 og derfor bærer referanser til togindustrien ettersom Newton Heath ble etablert av jernbanearbeidere.

ANNONSE:
Her er link til bestilling av den nye hjemmedrakten!

Svart shorts for første gang

Det er også verdt å merke seg at United for første gang i moderne tid har svart farge på den offisielle hjemmeshortsen fremfor hvit.

Tidligere har svartfargen kun vært brukt i bortekamper der også hjemmelaget har hvit shorts. Også sokkene skal være svarte.

– I utgangspunktet brukte laget svart shorts, og vi forsøker å fortelle denne historien på en moderne måte ved å knytte fortiden til fremtiden, sier adidas-designer Inigo Turner til ManUtd.com.

Nytt er det også at sponsoren Kohler er plassert på det ene ermet.

Arnold: – Stiftelsen viktigst

– Denne klubben har opplevd mange fantastiske øyeblikk, men ingen er viktigere enn året da klubben ble stiftet tilbake i 1878, sier United-direktør Richard Arnold.

– Denne drakten er en hyllest til stiftelsen og markerer 140 år med suksess.

Tidligere i sommer ble den blå tredjedrakten lansert, mens bortedrakten ikke presenteres før i september.