Er han hemmeligheten bak signeringene?

Møt Mourinhos nye superspeider.

Det er ingen tvil om hvem som styrer showet på Old Trafford.

José Mourinho har flere ganger nevnt at han enkelt og greit leverer en liste over spillerne han ønsker seg til Ed Woodward hver sommer.

Deretter er det opp til klubbens øverste leder å gjennomføre forhandlingene.

Men bak denne tilsynelatende banale ordningen, ligger et omfattende arbeid av et speidernettverk koordinert av tre mennesker.

Jim Lawlor, Marcel Bout og Javier Ribalta.

Lawlor har vært i United i en årrekke og har hovedansvaret for United-speiderne sammen med Marcel Bout, nederlenderen som kom til klubben under Louis van Gaal.

Likevel har det dukket opp hentydninger om at det er lederteamets tredje og nyeste medlem, Ribalta, som skal ha æren for signeringene av Fred og Diogo Dalot.

LES OGSÅ: (+) Dalot-analyse mot Liverpool: Offensiv og urutinert

Oppdaget Dybala og Sandro

Javier Ribalta kom til Old Trafford fra Juventus i fjor sommer. Hos «den gamle dame» trekkes han fram som en av hovedpersonene bak gjenoppbyggingen av den italienske storheten.

Merkelapper som «klubbens hemmelige agent» og «Juventus’ Monchi» har blitt festet til Ribalta, som sammen med Beppe Marotta (General manager) og Fabio Paratici (Sporting director) på sparebluss gjorde Juventus til en europeisk gigant igjen.

Juventus lå med brukket rygg etter skandalen som rammet italiensk fotball i 2006. Laget måtte ned i Serie B, og selv om lojale stjerner som Gianluigi Buffon og Alessandro Del Piero ble med klubben ned, måtte det trykkes på reset-knappen.

I 2012 vant klubben Serie A igjen for første gang på sju år og i 2015 tok de seg imponerende nok til Champions League-finalen.

Da hadde Ribalta vært i klubben i tre år.

Med utgiftene til nye Juventus Stadium måtte klubbens sjefsspeider jobbe på budsjett, men med signeringer som Dani Alves (gratis), Sami Khedira (gratis) og Patrice Evra (1,2 millioner pund) gjorde klubben flere gunstige kupp.

Mest oppmerksomhet har Ribalta fått for juvelene Paulo Dybala, Kingsley Coman og United-aktuelle Alex Sandro.

Suksessen til Álvaro Morata i Italia var også takket være den spanske speideren.

– Måten han behandlet oss på var avgjørende og gjorde at vi følte oss komfortable. Han kan fotball og har alltid vært der for oss. Han er fenomen, sa Álvaros far, Alfonso.

Derfor ble Ribalta omtalt som Juventus’ hemmelige våpen.

Faktisk skal flere personer innad i klubben ha uttalt at Ribalta var et større tap for Juventus enn Paul Pogba.

LES OGSÅ: (+) Disse breaket Fred-overgangen

Typisk Ribalta-kupp

Om det faktisk stemmer at det er Ribalta som står bak overgangene til Fred og Dalot er umulig å fastslå, men enkelte kilder har antydet at i alle fall sistnevnte minner om kuppene spanjolen leverte i Juventus.

En ukjent og talentfull unggutt til en billig penge.

Akkurat hva slags rolle Ribalta (Scouting manager) har i United virker usikkert, men flere skriver at han jobber med Lawlor (Chief scout) og Bout (Head of global scouting) – og ikke under som en vanlig speider.

Spanjolen kom til klubben etter at Woodward for tre år siden annonserte at United skulle gjennomføre en fullstendig reorganisering av speidernettverket. Siden har mer enn 50 nye speidere kommet inn, og klubben er for tiden på jakt etter en ny representant i fransk fotball.

Foto tittelbilde: LinkedIn
Kilder: ESPN og Manchester Evening News