Enstemmig Premier League-motstand mot UEFA-forslag

Ikke alle endringsforslag er gode. Premier League-klubbene er lite fan av forslagene om endringer i de europeiske klubbturneringene.

Innimellom gjøres det justeringer på hvordan Champions League fungerer, men UEFA-forslaget om et system med opprykk og nedrykk virker å være av det noe mer radikale slaget.

De 24 beste klubbene i hver Champions League-sesong vil i det foreslåtte systemet kvalifisere seg for neste sesongs turnering uavhengig av resultater i hjemlig liga, og i tillegg er det snakk om langt flere gruppespillskamper – en økning fra seks kamper til 14 kamper (fire grupper med åtte lag heller enn åtte grupper med fire lag). Det er snakk om endringer som, om de blir banket gjennom, vil være gjeldende fra 2024/25-sesongen.

Nå har Premier League bekreftet at det er enstemmig motstand blant klubbene mot den foreslåtte reformen.

– Vi mener forslagene – spesielt det foreslåtte formatet og kvalifikasjonskriteriene – vil være ødeleggende for de hjemlige ligaene over hele kontinentet, melder Premier League.

Videre ble det forklart at det var enstemmig enighet om at den nasjonale fotballen skal fortsette å bli prioritert, og at enhver endring på fotballkalenderen må respektere de hjemlige turneringene, og at kvalifikasjon til UEFA-turneringene må fortsette å komme an på hva som blir gjort nasjonalt.

De neste dagene er det møter i ECA (European Club Association) på Malta, og der kommer Premier League-klubbene til å argumentere for dette synet.