Ny seier da United gikk til kvartfinale

United slo LASK 2-1 på Old Trafford.

Det ble aldri noen høydare av en fotballkamp på Old Trafford onsdag kveld, men United gjorde jobben og er klare for kvartfinalen i Europa League.

Etter en tafatt førsteomgang var United relativt gode etter pause og scoret to mål. Det var det Jesse Lingard og Anthony Martial som sto for.

Dårlig start

Harry Maguire kom til kampens første sjanse etter fem minutter, men som så mange ganger før denne sesongen klarte ikke midtstopperen å stange ballen i mål.

LASK kom til sin største sjanse like etterpå. Etter litt klabb og babb i feltet fikk Andrade hodet på ballen og headet ballen i tverrliggeren. Den ballen hadde ikke Sergio Romero kontroll på. LASK plukket også opp andreballen, og Wiesinger sitt skudd gikk like utenfor mål. United sitt forsvarspill i den situasjonen var under enhver kritikk.

Etter dette roet ting seg litt, men LASK var muligens litt bedre enn United det første kvarteret.

En halvtime ut i kampen fikk United sin sin største sjanse før pause. Scott McTominay ble spilt alene med keeper, men et dårlig mottak gjorde at det ebbet ut ingenting.

Et par minutter senere fikk Maguire igjen muligheten på hodet, men også denne gangen gikk ballen til side for mål.

Dette var rett og slett en kjedelig omgang med fotball der begge lag hadde et par halvsjanser. United styrte det meste av banespillet, mens LASK hadde den største muligheten. Det var ikke noe å si på at det sto målløst til pause.

United hadde faktisk bare to skudd i førsteomgang og begge var fra Harry Maguire. Det sier litt om prestasjonen.

AKTIV: Harry Maguire hadde Uniteds to eneste skudd i førsteomgang.

Rett i strupen

Det var et helt annet United-lag som kom ut i andreomgang. Jesse Lingard slo en glimrende gjennombruddspasning til Daniel James minuttet ut i omgangen, men sistnevnte brukte for lang tid. Hadde waliseren spilt inn til Odion Ighalo på førstetouch ville det fort ha stått 1-0 til hjemmelaget.

Like etterpå skulle Ighalo få sjansen. Etter en herlig vending fikk spissen avsluttet fra 13 meter nokså upresset, men vår innlånte spiss klarte ikke overliste keeperen.

United ga seg ikke der. Etter 52 minutter skulle kampens største sjanse hittill komme. Mata vinklet ballen helt perfekt ut til Brandon Williams som hadde en hel banehalvdel å løpe på. Han prøvde å finne Daniel James og Jesse Lingard inne i feltet, men begge hadde et skonummer for lite. Uniteds beste angrep i kampen.

Men det var LASK som skulle ta ledelsen. Wiesinger fikk stå helt alene i returrommet etter en corner, og curlet ballen i lengste hjørnet. Rett og slett en fantastisk scoring som Sergio Romero ikke kunne lastes for.

Et par minutter senere svarte United. Juan Mata sendte en nydelig pasning nok en gang og denne gangen var Jesse Lingard alene med keeper. Der gjorde midtbanespilleren ingen feil og satte inn utligningen. Dette var Lingards andre mål på like mange kamper.

Fem minutter før slutt satte Anthony Martial inn kveldens siste mål. Etter herlig klikk-klakk-fotball var franskmannen plutselig alene med keeper og gjorde ingen feil.

KLEM FRA SJEFEN: Anthony Martal kom fra benken og scoret.