Solskjær om Fellaini-samtale: – Det må bli mellom oss

Alt tyder på at Marouane Fellaini forlater United til fordel for den kinesiske klubben Shandong Luneng.

United-manager Ole Gunnar Solskjær kunne imidlertid ikke kommentere den forestående overgangen på sin pressekonferanse fredag morgen.

– Ingenting er bekreftet ennå, og hva jeg og spillerne snakker om må bli mellom oss. Vi har hatt gode samtaler. Han ble skadet, så vi snakket om det. Ingenting er bekreftet, så jeg kan ikke si mer enn det, sa Solskjær.

Torsdag meldte flere medier at Manchester United skal være enig med kinesiske Shandong Luneng om en overgang for Fellaini. Belgieren skal ha bestått den medisinske sjekken.

Dermed er det bare bekreftelsen som mangler.

Fellaini bekreftet langt på vei overgangen torsdag formiddag da han la ut et bilde på Instragram-kontoen sin på vei til flyet som skal ventelig frakte ham til Kina med teksten:

«Let´s go.»

BLIR SOLGT: Marouane Fellaini forlater United og er på vei til Kina.Marouane Fellaini ble tatt imot med behersket jubel fra United-fansen da han ankom klubben sommeren 2013.

Symbolet på nedturen

Dermed avslutter Marouane Fellaini sin United-karriere etter fem og et halvt år i klubben.

United vil få rundt 10 millioner pund for Fellaini etter å ha betalt rundt 27 millioner pund i 2013.

Fellaini selv vil ventelig få en ukelønn på rundt 200.000 pund i Kina.

Tilbake i 2013 hadde United-fansen sett ham herje med rødtrøyene i sesongåpningen på Goodison Park året før, og hadde naturligvis et sterkt håp om å få seg ham gjenta forestillingen fra den gang.

Det skjedde ikke. Tvert imot ble den hårfagre en gedigen skuffelse i en sesong United havnet helt nede på en 7. plass i Premier League og gjorde det nærmest utenkelige – mislyktes i å kvalifisere seg til spill i Europa.

SENDTE UNITED VIDERE: Marouane Fellaini avgjør Champions League-kampen mot Young Boys og sendte United videre til åttedelsfinalen.

Manager David Moyes, som tidligere hadde hatt Fellaini under sine vinger på Goodison Park, hadde ingen heldig hånd om situasjonen i sin nye klubb og fikk sparken fire kamper fra sesongslutt. Selv fikk Fellaini opplevde fornedrelsen av å bli fansens hakkekylling og selve symbolet på den korte og mislykkede Moyes-æraen.

Opptur hos etterfølgerne

Selv om Fellaini slet med å overbevise United-fansen, vant han fort tilliten til både Louis van Gaal og José Mourinho.

Fellaini startet FA-cupfinalen i 2016 mot Crystal Palace og var en nøkkelspiller i Europa League-finalen i 2017 da United slo Ajax i Stockholm.

DET STØRSTE ØYEBLIKKET: Det var stor jubel da Manchester United vant Europa League i 2017. Marouane Fellaini (like bak Wayne Rooney med troféet) spilte en solid kamp mot Ajax.

Fellaini har imidlertid blitt linket til en rekke klubber, men José Mourinho overbeviste United-ledelsen om å gi belgieren en ny kontrakt ut 2019/20-sesongen med opsjon til å forlenge til 2021. 

Etter at Mourinho forsvant fra United og Ole Gunnar Solskjær overtok, har imidlertid Fellaini slitt med å få tillit.