– Endelig vant et annet lag

Stein-Håkon Nes i Sunderlands skandinaviske supporterklubb forklarer hvorfor De svarte kattenes supportere jublet som om de hadde vunnet ligaen, selv om de tapte den berømte kampen mot Manchester United i mai i fjor.

Det utrolige så ut til å skje. Manchester City lå under mot Queens Park Rangers, og da United – Sunderland var ferdigspilt og Wayne Rooney hadde sikret seieren med kampens eneste scoring, kunne spillerne, støtteapparatet og fansen kun gjøre én ting: Vente på oppdateringer fra Etihad Stadium.

Først kom utlikningen. United-spillerne fikk først greie på den ved at Sunderland-fansen jublet. Kun minuttet etterpå kom et enda høyere brøl – da hadde City snudd det og blitt ligamestere.

– Først – la oss komme til bunns i dette. Sunderland-fansen feiret da ligagullet glapp for United i mai. United har gitt spillere til Sunderland for slikk og ingenting i en årrekke, og dette var altså takken. Hvorfor godtet de seg sånn på Uniteds bekostning, egentlig?

– Jeg var på den kampen og er blitt spurt om dette før. Det var noen som feiret at United tapte, men ikke mange. Men hvorfor de gjorde det, er ganske innlysende: Endelig vant et annet lag over et blasert lag. Selv har jeg ingenting til overs for det City og Chelsea har vært eksponenter for – det skulle ikke vært tillatt. Like lite tillatt som det United-eierne gjør – altså tapper klubben økonomisk. Jo før en får innført lønnstak jo bedre, samlet lønnstak, sier Nes.

Frykter Welbeck

Lørdag returnerer De røde djevlene til Stadium of Light for første gang siden dagen alle United-fans forsøker å glemme. Det har vært ryktet at United vil komme til å stille med et tilnærmet B-lag, siden Sir Alex Ferguson prioriterer FA-cupomkampen mot Chelsea to dager senere. Nes frykter en gammel kjenning vil gjøre skade på laget i hans hjerte.

– Han kan gjerne sende C-laget! United har jo vunnet serien, og da blir cupkampen mot kjeltringlaget fra Stamford Bridge det viktigste. Riktignok frykter jeg Welbeck, og håper ikke at han spiller. Han var kanonbra i Sunderland, og jeg glemmer ikke målet hans mot Chelsea i 3-0-seieren borte.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/HWvK4Xg4LpM» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

– Wickham bedre enn Fletcher

Lee Cattermole og Steven Fletcher er utilgjengelige for lørdagens verter. Nes mener imidlertid Sunderland har andre spillere som kan skape trøbbel for David de Gea og United-forsvaret.

– Cattermole har nesten ikke spilt, så det er ingen problemstilling. Når det gjelder Fletcher, så synes jeg vi har en bedre spiller i Connor Wickham,. Han kommer til å starte med Graham om det blir 4-4-2.

– United bør frykte spillere som Adam Johnson, Stephane Sessegnon og McClean – dersom han starter.

– Og til sist: Helt ærlig, hva tror du stillingen blir?

– Martin O’Neill liker kontringsfotball, så det blir nok å ligge lavt med hurtige kontraangrep. 0-0, svarer Nes.