– Superinnbytter avgjorde

CRAWLEY: Brighton – United 0-2: Innbytter Lauren James scoret begge Uniteds mål og cupeventyret fortsetter.

Brighton 0- 2 Manchester United (0-0)

4.runde FA-cupen, kvinner. People´s Pension Stadium

0-1: Lauren James (51), 0-2: James (90+2)

Brighton: Harris; Gibbons, Buet, Whelan, Barton, Umotong, Legg, Brazil. Williams. Connolly.

Manchester United: Chamberlain – Harris, A. Turner, M. Turner, Greenwood (C) – Zelem, Green, Toone (Arnot 90) – Hanson (Galton 62), Sigsworth, Devlin (James 46)

Etter kampen var United-manager Casey Stoney imidlertid like opptatt av å vektlegge en annen hendelse i kampen.

Med drøye ti minutter igjen av kampen, og på stilingen 1-0 til United, fikk nemlig Brighton straffespark.

Ikke tilfeldig

United-keeper Siobhan Chamberlain viste imidlertid hvorfor United er så gjerrige defensivt og vartet opp med en fantastisk redning.

– Det var en strålende redning, og det endrer kampbildet. Mange vil si at det er nettopp det keepere er betalt for å gjøre men her handler det om å ha gjort hjemeleksen i form av research på hvor Brighton-spilleren skulle skyte, forklarer Stoney til united.no.

VIDERE I FA-CUPEN: Casey Stoney og Uniteds kvinnelag vant 2-0 mot Brighton i FA-cupen.

– På 1-0 kunne alt ha skjedd, og redningen kom på et veldig gunstig tidspunkt for oss. Jeg hadde gjort en del research på forhånd, men om jeg vet hvor spissen vanligvis skyter og hun vet at jeg vet det, kan hun plutselig endre mening, men jeg gikk den rette veien i dag, forklarer en smilende Chamberlain til united.no etter kampen.

Smart bytte

FA-cupdysten mot Brighton var langt fra Uniteds beste kamp denne sesongen, men det var Stoneys mannskap som hadde de beste og fleste sjansene før pause.

Etter hvilen kom Lauren James inn og hun brukte ikke mer enn seks minutter på å sende United i føringen.

I de hektiske sluttminuttene, der begge lag hadde flere sjanser, viste James både rutine og frekkhet på samme tid. På overtid driblet hun seg forbi flere Brighton-forsvarere og satte ballen behersket i mål.

TO MÅL: Begge Uniteds mål ble besørget av Lauren James.

– Vi visste det ville bli tøft. Brighton er et godt lag, men selv om vi ikke spilte på vårt beste hadde vi ballen mye. Lauren kommer inn og scorer to og det er det vi ønsker av innbytterne våre, at de kan være en «game changer», og det var Lauren i dag. Samtidig vil jeg skryte av samtlige spillere. Vi jobbet hardt over hele linjen og Siobhans strafferedning var utrolig viktig for oss, sier Stoney.

Vi fulgte kampen live fra tribunen:

United vinner fullt fortjent etter spill og sjanser. Vi kommer tilbake med kamprapport!

SLUTT

90+2 min: 0-2: Lauren James gjør det igjen! Og denne gangen fikser hun alt selv. Dribler seg forbi alt og alle på høyrekanten avanserer inn i feltet og setter ballen pent i lengte hjørne. Nydelig utført og United er videre i FA-cupen!

90 min: Ella Toone går ut og Lizzie Arnot kommer inn. Det er manager Casey Stoneys tredje og siste bytte.

Dommeren legger til minimum fire minutter.

89 min: Brighton satser alt fremover nå, men makter ikke å skape all verden.

87 min: Laura James prøver å skaffe en corner, men lykkes ikke. United har likevel bra kontroll nå.

86 min: Brighton med stor sjanse etter en corner. Headingen fra fem meter går heldigvis over mål. Puh!

83 min: Nå bølger spillet frem og tilbake. Dette er en cupkamp med nerve. og Uniteds herrer har tatt ledelsen mot Leicester etter mål av Marcus Rashford!!

79 min: FOR EN REDNING: Siobhan Chamberlain går riktig vei og varter opp med en glimrende redning på den harde og velplasserte straffen. Strålende, strålende redning av veteranen!

78 min: Straffe til Brighton. Amy Turner med klønete inngripen og meier ned en Brighton-spiller i feltet. Så unødvendig!

75 min: Bra avslutning fra United-kaptein Alex Greenwood etter et flott angrep, men Brighton-keeper Harris slår til corner. Den blir resultatløs.

764 tilskuere ser oppgjøret her i dag

72 min: Nydelig United-angrep avsluttes med en heading av Sigworth, men avslutningen går rett på Harris i Brighton-buret.

70 min: Småfarlig Brighton-avslutning som går i nettveggen. Chamberlain har brukbar kontroll.

69 min: Målscorer Lauren James prøver å finne Jess Sigworth med en smart ball, men tanken er bedre enn utførelsen. Det var forresten de to som stod bak Uniteds scoring, men da med Sigworth som tilrettelegger.

68 min: Ella Toone skyter fra ca 20 meter. En drøy meter utenfor.

63 min: Vi noterer en brukbar Brighton-sjanse. Amy Turner taper en duell på egen 16-meter og innbytter Kayleigh Green skyter fra skrått hold. Chamberøain i United-buret redder og returen går høyt over.

62 min: United med sitt andre bytte for dagen. Kirsty Hanson blir erstattet av Leah Galton.

57 min: Nå står United-spillerne nesten i kø for å score! Men Brighton slipper med skrekken etter at flere skudd blir blokkert. Får United en til her nå er dette gjort. Såpass tøff i trynet kan vi være. Brighton har ikke skapt noe etter pause.

54 min: Det er fremdeles iskaldt her i skyggen på hovedtribunen, men Uniteds spill i øyeblikket varmer. Etter scoringen har United hatt ytterligere to sjanser, dog uten uttelling.

51 min: 0-1: DER SITTER DEN ENDELIG FOR UNITED! Innbytter Lauren James får ballen inne i feltet etter et fint fremspill av Jess Sigsworth. Hun setter ballen behersket i mål ved nærmeste stolpe.

Dersom det skulle stå uavgjort etter 90 minutter pluss tillegg, blir det ekstraomganger. Skulle det fremdeles stå uavgjort etter 2 x 15 min blir det straffespark. En avgjørelse skal komme i dag uansett!

46 min: Da er 2. omgang i gang. United har gjort et bytte, Lauren James har erstattet Charlie Devlin.

PAUSE

45+1 min: Aileen Whelan får en sjanse for vertene, men skuddet fra kanten av 16-meteren får en drøy meter utenfor.

45 min: Oi! Den går over alt og alle, inkludert Brighton-keeper Sophie Harris som er på bærtur. Den både kunne og burde United utnyttet bedre.

45 min: United får en corner. Det blir trolig det siste som skjer i 1. omgang…

44 min: Kirsty Hanson fyrer løs fra 20 meter, men skuddet går halvannen meter utenfor.

40 min: Nydelig forarbeid av Ella Toone på venstrekanten. Leker seg regelrett gjennom Brightons forsvar og legger 45 grader ut i feltet til Charlie Devlin som avslutter svakt utenfor. Kampens beste sjanse!

35 min: Nå skjer det ting i begge ender. Først må United-keeper Siobhan Chamberlain klarere et langt fremspill, før Uniteds Charlie Devlin vil ha straffe i motsatt ende av banen. Den ville vært billig. Fremdeles 0-0, men Brighton har kommet bedre med i kampen.

32 min: Småfarlig når Brightons Ini Umotong kan sette fart på et langt fremspill, men Uniteds Millie Turner rydder unna og får frispark. Det kan være der Brightons sjanser ligger. Umotong er rask.

Dette er også en fin test for Casey Stoneys jenter med tanke på hva som kan vente neste år om laget rykker opp. Tidligere har United vist at de kan hamle opp med motstand fra øverste nivå og United har vært det beste laget også i dag. Men det er fremdeles målløst.

26 min: Lekre detaljer av Uniteds Ella Toone på høyrekanten, men Brighton forsvarer seg bra og får klarert.

21 min: «You`ve only come to see United», synger rundt 100 tilreisende fans. Foreløpig overdøver de hjemmepublikum, men selv om United dominerer både på banen og tribunen er det 0-0.

16 min: Charlie Devlin blir liggende etter en duell, men kommer seg på beina igjen. Ikke like farlig fra United de siste minuttene, men Brighton har så langt knapt vært på Uniteds halvdel.

Det er en nydelig vinterdag like sør for flyplassen Gatwick. Stadion bader i sol, men den ene tribunen ligger i skyggen. Der sitter selvsagt vi, og der er det iskaldt!

10 min: Kirsty Hanson har vært et skikkelig uromoment på venstrekanten for United Det er farlig hver eneste gang hun har ballen. Så langt har det vært rått parti mot Brightons høyreback Kirsty Barton.

6 min: Alex Greenwood kommer fri i feltet etter en fint raid, men innlegget fra dødlinjen treffer bare en Brighton-spiller.

3 min: Positiv start av United. Spillet har så langt foregått på Brightons halvdel.

1 min: Vi er i gang på People Pension´s Stadium, som er Crawley Towns hjemmebane.