Scoret på heading fra 15 (!) meter

EKSKLUSIVT: I denne artikkelen om United-spissens barndom i Belgia, forteller journalist Kristof Terreur deg alt du ikke visste om Romelu Lukaku.

Artikkelforfatter: Kristof Terreur
Oversettelse: Eivind Brennhovd Holth 


– Gi meg tilbake ballen min. Vi er fattige, men senere vil jeg tjene masse penger for moren min gjennom fotballen, sa Lukaku til en lærer som seksåring.

Fra det øyeblikket, ville han gjøre alt for å nå sine mål – ved å score mange mål.

– En søndag ettermiddag reiste vi for å se faren hans, Roger, spille for FC Wintam, et lag i lavere divisjoner. Mens de varmet opp sparket vi litt ball. Plutselig traff et av skuddene til Romelu tverrliggeren. Det var så fryktelig hardt at ballen spratt ned i bakken og opp i tverrliggeren igjen tre ganger før den gikk over mållinjen. Wintam-fansen var sjokkert. Uansett hvor utrolig denne historien høres ut, er den helt sann, forteller Vinnie Frans, en av Romelu Lukakus venner fra barndommen.

Frans ble kjent med Lukaku-brødrene da de flyttet til et område kalt Duiventilstraat i Wintam, en liten by midt i Belgia. Vinnie bodde like ved, og Lukakus mor, Adolphine, hilste alltid på ham da de møttes.

Etter første skoledag ringte Vinnie på hos Lukaku-familien for å spørre om ikke guttene i huset ville være med og spille litt fotball på den lille banen i nabolaget. Der kunne de bli værende i timevis. De spilte fiktive kamper mellom Chelsea og Arsenal med Romelu i rollen som Didier Drogba – hans største idol.

TIDLIG DEBUTANT: Romelu Lukaku scoret sine første landslagsmål for Belgia allerede som 17-åring. Her i aksjon mot England i London i 2012.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake