– En spinnvill liga

Juan Mata er overbevist om at United kan senke City på søndag, — og han advarer de lyseblå mot å tro at kampen om ligatittelen er over.

Etter fire strake og, med unntak av hjemmemøtet med Brighton, overbevisende seire, har Manchester United i den senere tid vist god form. Den virkelige syretesten kommer imidlertid først på søndag, når til nå suverene Manchester City kommer på besøk til Drømmenes teater.

De lyseblå kommer direkte fra hele tolv strake Premier League-oppgjør uten et eneste poengtap, så det er ingen tvil om at José Mourinhos mannskap står overfor en formidabel oppgave søndag ettermiddag.

Dette er et faktum som også anerkjennes av Juan Mata, selv om han ikke på noen måte er innstilt på å gi ved dørene, eller for den saks skyld, resignere i kampen om ligatittelen.

Dette er en spinnvill liga og det er derfor altfor tidlig å hevde at den er avgjort allerede.
- Juan Mata

– Alle vet at dette er et helt spesielt oppgjør, og ikke minst akkurat nå, med tanke på hvor vi begge befinner oss på tabellen, sier han i et intervju med The Telegraphs John Percy, og fortsetter:

– Vi møter City på Old Trafford til en kamp alle har lyst til å spille. Det er et av de største oppgjørene Premier League har å by på, og vi kan vinne, forsikrer en kamplysten Mata som langt fra har gitt opp tanken på å ta igjen de til nå suverene ligalederne.

– Dette er en spinnvill liga og det er derfor altfor tidlig å hevde at den er avgjort allerede, sier han, og insisterer på at City ville hevde det samme.

JUAN MATA har vært med på å senke City før. Her, under fjorårets ligacupmøte på Old Trafford, ble han sågar matchvinner i en kamp United til slutt vant 1-0.

Tviler på ekspertene

Når det gjelder de såkalte ekspertene, de som gjerne hevder det motsatte og nærmest har konkludert med at City kommer til å heve pokalen i mai, stiller Mata seg tvilende til at de er så oppriktige som de strengt tatt bør være:

– De fleste av dem (tv-ekspertene) har jo selv spilt fotball og vet derfor hvordan alt kan endres på et øyeblikk. Derfor har jeg egentlig liten tro på at de mener alt de lirer av seg, sier Mata.

Han legger til at han er trygg på at United er i stand til å påføre naboene sesongens første nederlag på søndag ettermiddag. Det vil i så fall føre til at avstanden mellom dem blir redusert fra åtte til langt penere fem poeng.

– Vi skulle så gjerne hatt deg med på søndag, hombre!

Vil vinne for Pogba

Han innrømmer imidlertid at en fra før av vanskelig nok oppgave vil bli enda vanskeligere uten en suspendert Paul Pogba:

– Han vil bli dypt savnet, for han er jo en fantastisk fotballspiller, en svært komplett midtbanespiller som kan utrette hva som helst. Men en annen vil komme inn og gjøre sitt beste, så forhåpentligvis klarer vi å vinne kampen for ham, avslutter en optimistisk Juan Mata.