– En skam for Uniteds navn…

Chris Smalling får null på én spillerbørs. Les hva avisene skriver etter søndagens tap.

Her har vi samlet det en rekke av de mest sentrale engelske journalistene skriver om United etter søndagens kamp.

Henry Winter, The Times:

“Mourinho mistakes ruin Chelsea return”

– Henrwy Winter

Mourinho hadde ikke trengt avledningsmanøver-taktikken sin hvis han traff med football-taktikken sin. Utskjellingen av Antonio Conte like etter kampslutt ble helt klart gjort for å ta bort oppmerksomhet fra en kaotisk United-prestasjon etter mange feil, spesielt fra Chris Smalling. Selv ikke i sine verste drømmer kunne nok Mourinho ha sett for seg at han skulle gå på sitt største tap på 222 Premier League-kamper (…)

Det er formildende omstendigheter i at United spilte i Europa League bare 60 timer før, men den kampen var en relativt enkel reise, og halvparten av spillerne ble også skiftet ut.

Lite er formildende i tabbene til Smalling, Daley Blind, Juan Mata og Ander Herrera, men Mourinho må påta seg skyld for behandlingen av Luke Shaw, hvordan han har gitt Henrikh Mkhitaryan en kald skulder, at han har fortsatt å bruke Marouane Fellaini selv om en Pogba-Herrera-midtbane gir mer finesse, og Marcus Rashford hadde fortjent sjansen som spiss i stedet for å hjelpe Blind som venstreback. Zlatan Ibrahimovic, som ser utslitt og statisk ut, burde enten flyttes til 10er-rollen eller flyttes helt ut av laget. Han er en rutinert, verdensvant fotballspiller, men det å se ham med godt humør mingle med Chelsea-spillerne etter kampen kan ikke ha vært lett å se på for de mest innbarka United-supporterne. Denne ydmykelsen burde ha såret Uniteds spillere. (…)

Nå vil all oppmerksomhet være på Mourinho, i en nyhetsverden som er raskere enn noensinne, og hvor kravet for umiddelbare forklaringer og syndebukker er stor. Tålmodighet er det første som forsvinner.Mourinho trenger imidlertid tid og forhistorien hans viser at han fortjener det. Det er verdt å holde på gode managere.

Ian Ladyman, Daily Mail:

Det som er virkelig ille for Mourinho og United er at motstanderen deres ikke trengte å være så altfor gode for å ydmyke dem. (…)

På stillingen 4-0 viste skudd på mål-statistikken faktisk 4-4. Det fortalte oss et par ting, blant annet at Chelsea ikke hadde pepret David de Gea med skudd. Det fortalte også at Chelsea hadde vært altfor gode for United i områdene der det virkelig teller, og forsterket følelsen av at dette United-laget ikke er godt nok til å overleve når det virkelig gjelder.

Mourinho vet også dette. Det er derfor han sendte laget sitt ut for å spille som de gjorde mot Liverpool. Portugiseren har alltid vært pragmatisk, men begrensningene i hans nåværende lag får ham bare lenger og lenger inn i skallet sitt.

I United sies det at Mourinho ikke virker helt seg selv. Det er ikke bare offentlig, men privat også. Den karismatiske treneren med den store selvtilliten har kun kommet med kroppen sin. Det sies at de jobber med Mourinho-lite, og laget hans ser ut til å speile det. Hvis en manager ikke tror, hva da med spillerne?

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 5; Valencia 6, Bailly 5.5 (Rojo 52, 5.5), Smalling (c) 5, Blind 5; Herrera 5.5, Fellaini 5 (Mata 46, 5); Rashford 5.5, Pogba 4, Lingard 5.5 (Martial 65, 5); Ibrahimovic 5

Matt Law, The Telegraph:

89 millioner pund vel brukt på Pogba? I alle fall ikke basert på det vi vet til nå. Han skulle være signeringen som skulle hjelpe United til  å vinne trofeer igjen, men franskmannen har ikke klart å rettferdiggjøre overgangssummen. (…) Han var anonym på Stamford Bridge. (…)

Mourinho må finne en ny vei fremover med United, eller finne seg i å bli akterutseilt. De har sett trege og utdaterte ut mot rivalene sine denne sesongen. Det mest avgjørende kan fort bli om Mourinho klarer å få det beste ut av Paul Pogba, men det har han ikke til nå.

Mark Ogden, The Independent:

Grusomt, skammelig, håpløst og ydmykende, og definitivt ikke «special».

Jose Mourinho ser ganske så ordinær ut i Manchester United, men det tok en 4-0-smell mot hans gamle lag for å gjøre det klart for alle nøyaktig hvor stor jobb som faktisk gjenstår på Old Trafford. (…) Mourinho har havnet i et sort hull i United, hvor han har arvet et lag som verken kan forsvare seg eller angripe. Det er et lag som mangler ordentlig kvalitet, med dyre kjøp som Paul Pogba, som feiler i kamp etter kamp, og en Henrikh Mkhitaryan som allerede er ute i kulden. Mourinho har snakket om tittelkamp, men dette tapet betyr at de ligger fem poeng bak en plass som gir Champions League.

Paul Doyle, The Guardian:

Man kunne skylde på dommeren eller at dette var Muprhys lov (…), men sannheten er at denne miserable prestasjonen viste frem dypere problemer hos United. (…) United var som en pøbel uten mål og mening på Stamford Bridge. Eller et lag helt uten kvalitet eller vilje til å utføre den planen de hadde. Spillet var tregt og kroppsspråket var ikke noe å vise frem på TV. (…) United ble kjempet ut av stilen, både i dueller og taktisk. (…)

Det må også sies at uansett hvor ukomfortable Uniteds spillere er i rollene sine, så må de vise vilje til å løpe og takle og kjempe. Her virket det som om for mange av spillerne – og spesielt Paul Pogba – aksepterte at Chelsea var overlegne. Tidligere denne sesongen snakket Mourinho om å beskytte spillerne sine, fordi mange av dem ikke tålte kritikk. I denne kampen virket mange av dem også for softe….

Samtidig har kanskje ikke Mourinho hjulpet United så mye, heller. Kanskje har ikke avgjørelsene hans skapt noe mer klarhet eller støtte. Han arvet et lag med mangler og uten balanse, men det gjorde Antonio Conte også, og selv om han ble støttet av mindre penger på overgangsmarkedet så virker han å være nærmere den endelige løsningen, samtidig som det virker som om spillerne hans tror mer på det de gjør.(…)

For øyeblikket ser det ikke ut som om Mourinho og noen av spillerne hans trives sammen, og det får en til å undre hvordan dette vil ende.

Alan Shearer, The Sun:

“I’ve never seen Jose Mourinho look so embarrased…and with good reason.”

– Alan Shearer

United var grusomme defensivt og skapte nesten ingenting offensivt. Sjefen må få dette i orden raskt. (…) Laget hans var en fullstendig skam for Uniteds navn, fra start til mål. (…) Den største bekymringen er at manageren fortsatt ikke har en anelse om hva hans beste lag er, heller. Bortsett fra David de Gea så kan man se på lagoppstillingen og hevde at ingen av de andre burde være sikre på laget. Marcus Rashford fortjener at tvilen kommer ham til gode, siden han brukes ute av posisjon, men ellers ser man spillere som ikke har vært store nok for oppgaven. (…)

Mourinho kan ikke ha forventet at ting ville gå så dårlig da han overtok på Old Trafford, og har en enorm jobb foran seg. Louis van Gaal brukte en formue , Mourinho har gjort det samme, og det er dette United sitter igjen med? Noe av det mest bekymringsfulle er at spillerne ikke leverer som man kunne forvente, og ti måneder etter Chelsea så er det et bekymringsfullt ekko fra den tiden. Jeg påstår ikke at han er på vei ut eller noe – bare at han  må finne en gjeng med spillere som vil gi svette og blod for ham i United-trøya.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News:

Spillerbørsen:

De Gea 5, Valencia 6, Smalling 0, Bailly 5, Blind 1, Herrera 4, Pogba 5, Rashford 5, Lingard 3, Ibrahimovic 2, Mata 5, Rojo 4, Martial 5

Les også om Chelsea – United 4-0: