Én person siktet etter demonstrasjonene – kastet fyrverkeri og blokkerte motorvei

Manchester-politiet bekrefter at det er tatt ut siktelse mot en person som deltok i protestene ved Uniteds spillerhotell søndag.

Det skriver Greater Manchester Police på sine nettsider.

Siktelsen skjer i forbindelse med den delen av protestaksjonen som fant sted utenfor the Lowry Hotel, der United-spillerne holdt til før den nå utsatte kampen mot Liverpool.

Politiet skriver at demonstranten er siktet for å ha kastet fyrverkeri i gaten, for å oppføre seg truende, samt for å med vilje stanse trafikk på motorveien.

LES OGSÅ: (+) – Det noen få gjorde ødela ikke for det viktigste

28-åringen er nå løslatt mot kausjon, før han må møte i retten 25. mai.

Det er ikke kjent om dette er den samme 28-åringen som politiet mandag meldte at var arrestert. Det er heller ikke kjent om det vil bli gjort flere arrestasjoner eller tatt ut flere siktelser etter demonstrasjonene.

MEN: Venter flere demonstrasjoner

Manchester Evening News skriver at United-supporterne etter all sannsynlighet kommer til å protestere mot Glazer-familien flere ganger før sesongslutt.

Lokalavisen skriver at lagets resterende hjemmekamper anses som sannsynlige anledninger.

Se video av demonstrasjonene i videoen under:

 

Det kan bety protester før møtene med Leicester og Fulham, som spilles henholdsvis 12. mai og 19. mai (ikke bekreftet). Det utsatte møtet med Liverpool har ennå ikke fått noen ny kampdato, men også denne kampen vil kunne tiltrekke seg demonstranter, skriver avisen.

I skrivende stund virker det mest sannsynlige scenariet nå at kampen flyttes til enten 15. eller 16. mars, der United har en sjelden frihelg. Det vil i så fall bety at Liverpools oppgjør med West Bromwich må flyttes noen dager frem i tid.

Tusenvis demonstrerte mot United-eierne

Protestene kommer etter at United, som én av 12 europeiske storklubber, meldte at de ville bryte med resten av fotball-Europa for å skape sin egen «Superliga», der de 12 klubbene alltid ville være sikret deltakelse.

Planene møtte massiv motbør, og bare drøye to døgn etter offentliggjøringen, hadde samtlige av de seks engelske stifterklubbene trukket seg fra prosjektet.

Manchester United v Liverpool - Premier League
GULT OG GRØNT: Tusenvis av United-supportere samlet seg søndag for å protestere mot Glazer-familiens eierskap i United.

United og Glazer-familiens involvering i prosjektet vekket sinne blant flere av klubbens supportere, noe som altså kulminerte i demonstrasjonene ved både Old Trafford og spillerhotellet søndag ettermiddag.

LES OGSÅ: (+) Lowry-demonstrantene til united.no: – Forventer at mer vil skje de neste ukene

Tusenvis møtte opp for å vise sin motstand mot eierfamilien, og et stort antall demonstranter brøt seg også inn på stadionanlegget. Bildene av demonstranter inne på gressmatten gikk verden rundt.

Protestaksjonen utenfor Uniteds spillerhotell førte blant annet til at spillerbussene aldri fikk forlate hotellet, før kampen mellom United og Liverpool til slutt ble utsatt.

Det er nå uklart hvorvidt United som klubb kan vente seg straff etter utsettelsen.