– En helt annen spiller for Sverige enn i United

Rio Ferdinand hyller Victor Lindelöf etter EM-skalpen mot Spania, men er fortsatt ikke overbevist om at svensken er den riktige makkeren for Harry Maguire på Old Trafford.

Lindelöf fikk prisen for banens beste spiller da mannskapet til Janne Andersson fikk en god start på mesterskapet med 0-0 mot Spania i Sevilla.

Fotballekspert Ferdinand likte det han så, men argumenterte på BBC for at landskamper passer svensken bedre enn Premier League-fotball.

– Det går raskt og det er fysisk i Premier League. I landskampene handler det mer om å bruke hodet som forsvarsspiller, sa Ferdinand.

– Det virker som han er en leder i dette Sverige-laget. Han tar ansvar, og det passer ham. Han virker å være en helt annen spiller i den gule Sverige-drakta enn når han spiller for Manchester United.

– Det er spørsmålstegn rundt samarbeidet hans med Harry Maguire. Er Lindelöf den spilleren som passer best ved siden av Maguire? Jeg er usikker.

Selv var Lindelöf naturligvis stolt over lagets forestilling mot Spania.

– Hele laget gjorde en fantastisk jobb. Alle ga 110 prosent, sa United-stopperen.

Sammen med keeper Robin Olsen, makker Marcus Danielson, Mikael Lustig og Ludwig Augustinsson holdt Lindelöf unna mot Alvaro Morata og resten av det spanske stjernegalleriet.

– Lindelöf og Danielson var som gladiatorer, skriver Erik Niva i Aftonbladet.

Den kjente fotballjournalisten var likevel kritisk til det Sverige leverte i EM-åpningen, til tross for at det ble et uventet poeng.

– Jeg ser faktisk på denne kvelden som et steg tilbake, ikke et steg fram. 

– Vi hadde ingen energi, ingen intensitet, ingen ambisjoner, og ikke noe spill. Vi hadde absolutt ingenting.

I andre runde venter Slovakia, som slo Polen 2-1 mandag.