– Noen ganger er hjernen raskere enn beina

United-manageren var både lettet, glad og litt bekymret etter seieren mot Wolverhampton.

Oppdatert med flere sitater mot slutten av saken.

Ole Gunnar Solskjær var en blid mann etter kampslutt, til tross for at han måtte se Marcus Rashford tusle av banen med skade kort tid etter at han kom inn.

For selv om det ble et lite skår i gleden, er faktum at United er videre til fjerde runde i FA-cupen etter to knalltøffe oppgjør mot et godt Wolverhampton-lag.

– Å bygge momentum og at spillerne får selvtillit med seire er viktig. Vi klarer å holde nullen enda en gang, det er viktig. Så vi vil gå langt i cupen, og det er en veldig artig finale å spille. Det er dit vi har lyst til å komme, sa United-manageren til Viasats Roar Stokke etter kampen.

Nordmannen husker selv hvor stort det var å spille finalen.

– FA-cupfinalen var alltid den kampen du så fram til. Det var siste kampen i sesongen, og jeg elsket å se den. Og det var kjempeartig å spille den. Det er en drøm å komme seg dit, sa Solskjær.

Han benyttet også muligheten til å rose den erfarne gjengen som var viktige i 1-0-seieren.

GODKJENT: Nemanja Matic hadde en grei kamp mot Wolverhampton, og fikk skryt av sjefen etterpå.

– Det er et ungt lag, så vi vet det kommer til å gå opp og ned. Men da er det godt å ha typer som Matic, Romero og Mata i dag. Stabile og ordentlige folk, som holder unggutta på rett vei.

I intervjuet med MUTV like etterpå, la ikke Solskjær skjul på at det var mange trøtte ben på banen i sluttminuttene. Heldigvis for United sin del, gjaldt det også for motstanderen.

– De presset oss mot slutten, men skapte ikke noen store sjanser. Det var noen trøtte ben mot slutten, men det var forventet. VI har spilt så mange kamper, men nå skal vi bare få alle restituerte før søndag.

Nå venter altså enten Watford eller Tranmere på bortebane i FA-cupen. Hvem som blir motstander får han derimot ikke vite før neste uke – bare tre dager før kampen spilles.

Ikke så nøye, ifølge Solskjær.

– Vel, noen ganger det bra at man ikke trenger å tenke på noe annet enn oss selv. Uansett om det er Watford eller Tranmere, så må vi uansett dra et sted og vinne, sa Ole Gunnar Solskjær.

– Et helt nydelig mål

I løpet av kampen ga Solskjær Mata en papirlapp, og på pressekonferansen var det en journalist som spurte spøkefullt om han etterlyste en chip.

– Hehe, nei, det var bare en periode der jeg følte at vi slet litt, og spillere improviserte mer enn de skulle gjort, og da de byttet Traoré over, så byttet vi Dan over for en liten stund. Det fungerte, for Dan ble spilt gjennom to sekunder etterpå, så… Det er ikke ofte en skaper så mange klare sjanser som vi gjorde med Dan, han hadde noen meget gode løp i bakrom, men han trenger å lære av Juan og hans ro [fremfor mål].

– Det var et helt nydelig mål, og løpet var veldig godt timet også. Jeg var litt redd for at det var offside, men nei. Noen ganger er hjernen raskere enn beina.

Solskjær roste videre verdien av erfaring, og trakk fram rollen spillere som Mata, Romero (– Eller David for den saks skyld) og Matic kan ha i en ung spillergruppe.

– De er gutter med perspektiv og erfaring, de har vært litt rundtomkring i ulike klubber, og har vært gjennom både gode tider og dårlige tider. De hjelper unggutta gjennom denne sesongen.

– Mata scorer mål, skaper mål, får oss til å spille, gir oss en rytme. Finner rom, og får ballen, og han er et fantastisk menneske å ha i garderoben. Han klager aldri. Han er selvsagt ikke fornøyd, han er frustert [når han ikke spiller] som han sa sist uke, men han banker ikke på døra for å klage, eller tapper andre for energi eller noe sånt.

KAN LÆRE AV MATA: Daniel James.

Solskjær hadde også litt ros til Anthony Martial, som hadde forarbeidet til Matas mål.

– Jeg synes Anthony blir bedre. Dere kan se ham smile, og vi får ham involvert i spillet. Han headet inn et fint mål mot Norwich, i dag var han sterk og spillbar. Det er viktig for oss. Han er viktig i det oppbyggende spillet, for han holder på ballen. Han er fornøyd med å ha målet i ryggen, men han er også fornøyd når han kan utfordre spillere med ball. Som jeg har sagt, så savnet vi ham da han var borte. Jeg ønsket å ta ham av i dag også, men Rashford måtte av.