En debut av de sjeldne

Jesse Lingard ville kanskje ristet skuffet på hodet over det å debutere med «bare» tre mål (se link til venstre), men for de fleste er det ganske stort.

Manchester United måtte riktignok åpne lommeboken på vidt gap for å sikre seg underskriften til Wayne Rooney, men det tok ikke lang tid før tilbakebetalingen startet. En skade gjorde at Rooney ikke debuterte før 28. september, men da debuten endelig kom så han ikke spesielt rusten ut.

Motstander var Fenerbache. Resultatet ble 6-2, og Ryan Giggs, Ruud van Nistelrooy og David Bellion scoret for Manchester United. Men de tre målene blir glemt, for det var en scouser som stjal showet.

Først ble han spilt gjennom av spisskollega Ruud van Nistelrooy etter 17 minutt, og banket ballen iskaldt i mål. «Wayne Rooney scorer for Manchester United, og det er ikke siste gang du vil høre det,» sa Clive Tyldesley, og det ble heller ikke siste gang den kvelden. Litt over ti minutter etterpå banket 18-åringen ballen i mål igjen, denne gangen en markkryper fra langt hold. Og da United litt ut i andreomgangen fikk frispark på godt hold, var det aldri snakk om at noen andre enn Rooney skulle få ta det. Selvsagt gikk ballen i mål igjen.

Dette var andre gang i Manchester Uniteds historie at en spiller startet United-karrieren med et hat-trick. Den tidligere Bury-spilleren Charles Sagar gjorde det samme mot Bristol City på Bank Street i 1905.

Rooney utmerket seg også med en målgivende pasning, i tillegg til en merkelig tilbakepasning som endte i et hjørnespark som tyrkerne scoret på. Men på en dag som dette brydde nok selv ikke Ferguson seg om det.