– Han minner meg om Andy Cole

Det er en strålende fornøyd Solskjær som møter pressen etter snuoperasjonen mot Southampton.

Edinson Cavani er naturligvis tema etter kampen, men Solskjær snakker også om mentaliteten i laget.

LES OGSÅ:
Om De Gea: – Forhåpentligvis klar til onsdag
Børsen: Ett drømme-innhopp og tre fantastiske 2. omganger
Voldsom Donny-kul: – Velkommen til Premier League
Maguire: – Jeg har aldri møtt en som er like god som ham

Roser Cavani

Solskjær får naturligvis spørsmål om sin nye superspiss, Edinson Cavani. Uruguayaneren leverte to mål og én målgivende pasning i løpet av Southampton-seieren, og United-manageren virker å være fornøyd med nysigneringen.

– Han er en av de beste, på grunn av sin erfaring og sin kvalitet.

Solskjær trekker frem Cavanis evne til å bevege seg riktig ute på banen.

– Han er en av de beste på hvordan man skal bevege seg. Han kan komme seg foran deg, han kan holde opp ballen. Han vil være mellom stengene, og det elsker jeg. Jeg elsker en spiss som vil være der inne. Det kan gjøre vondt i blant, men når du får ballen der, blir det mål, sier Solskjær og skyter inn:

– Eller to mål.

Solskjær sammenlikner Cavani med to tidligere United-spisser.

– Han minner meg om Andy (Cole), med god bevegelse i boksen, han er skarp, smart og har god timing.

– Å ha et oppspillspunkt i boksen, det har vi egentlig ikke hatt siden Romelu (Lukaku) dro. Anthony (Martial), Marcus (Rashford) og Mason (Greenwood) er andre spisstyper. Det gir oss både balanse og bredde. I dag ville vi endre på ting, og han hadde en god innvirkning.

United-manageren roser også profesjonaliteten til Cavani.

– Han er så nøyaktig med forberedelsene sine, med restitusjonen, med hva han spiser, både før, under og etter kampen, sier Solskjær og legger til:

– Så jeg hadde nesten forventet at han skulle ha skoene klare.

FEIRING: Slik får vi forhåpentligvis se Cavani ofte fremover.

Mange la kanskje merke til scenene som utspilte seg da andreomgangen ble blåst i gang. Cavani ble stående på sidelinjen for å knyte på seg skoene mens lagkameratene bega seg ut på de siste 45 minuttene.

Solskjær forklarer dette med at uruguayaneren nok ikke fikk varmet opp på banen, og plutselig fant ut at han trengte lengre knotter.

Nordmannen blir spurt om dette kan tilgis når Cavani tross alt leverer som han gjør på banen.

– Jeg vet ikke, jeg tror kanskje han må lære at man alltid må være klar som innbytter, ler Solskjær og legger til:

– Det vet jeg mer om enn noen andre. 

Snudd fire av fire bortekamper

Med søndagens seier har United vunnet fire av fire bortekamper denne sesongen, og samtlige har kommet etter at laget har ligget under.

Solskjær tror manglende publikum kan være en del av årsaken, men legger ikke altfor mye vekt på denne statistikken.

– Vi bryr oss ikke om det, vi bryr oss bare om de tre poengene. 

Nordmannen er fornøyd med hvor påskrudde hans gutter var til kamp.

– Fra første øyeblikk så du at guttene var fokuserte og klare. Vi spilte bra og skapte sjanser, vi klarte bare ikke å ta vare på alle.

– Men vi fortjente dette. 

JUBEL: United kunne feire at Southampton-kampen til slutt endte med tre poeng.

United lå under med 2-0 til pause, men endte som kjent med å snu kampen til 3-2-seier. Solskjær forteller at hans lag visste at det var håp etter de første 45 minuttene.

– Det handler om å få det neste målet, og ikke slippe inn mer. Vi visste at det var flere mål i kampen. Det handlet bare om å få det neste innen 20-25 minutter. Da visste vi at vi ville bli bedre og bedre, og at vi kan spille dem ut.

– Da vet vi at vi har innbyttere som kan utgjøre en forskjell, og Edinson hadde selvfølgelig en liten innvirkning i dag, gliser nordmannen.

Nordmannen mener laget leverte en god prestasjon også i førsteomgangen, og at det er effektiviteten foran mål det er noe feil med.

– Jeg synes vi var briljante med presset vårt i førsteomgangen. Når Mason får den første sjansen, kan du se at vi er på. Vi tok bare ikke vare på sjansene, men det skjer noen ganger. Det var noen fantastiske redninger av McCarthy. De har kvaliteten til James Ward-Prowse, og det er selvfølgelig vanskelig å forsvare seg mot.

– Jeg tenkte på slutten at jeg er så stolt over laget. Stolt over måten de spilte på, det hadde jeg vært selv om vi hadde tapt. Den siste halvtimen var vi fantastiske. 

HIGH FIVE: Bruno Fernandes og Edinson Cavani var Solskjærs viktigste menn søndag.

Mener laget viste United-ånd

Solskjær synes det er synd at United-supporterne ikke kunne feire den dramatiske seieren sammen med spillerne.

– For et øyeblikk det ville vært på slutten der, men sånn er ikke virkeligheten for øyeblikket. Vi håper vi har underholdt supporterne som ser på TV, fordi dette var en god prestasjon.

Treneren mener laget viste sann United-ånd ved å snu kampen.

– Vi viste frem United-tradisjonen om å aldri gi opp. Et fantastisk comeback for å vinne kampen.

– Det er et viktig trekk, som United-spillerne alltid bør ha. Å aldri gi opp. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg var på banen, og vi kom tilbake og vant kamper mot slutten.

– Vi hadde en manager som aldri, aldri lot noen gi opp. Det er en av mine verdier. Hvis du ikke spiller bra, må du i alle fall jobbe hardt og aldri gi opp. Vis at du gir alt for laget.