Nani & Evra mot VM

Patrice Evra og Nani er begge ett skritt nærmere sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika.

John O'Shea og Darron Gibsons Irland er derimot i alvorlig trøbbel.

Lørdag kveld var det klart for Play Off-oppgjør til VM, i den første av totalt to kamper. Irland og O'Shea tok i mot Frankrike og Evra hjemme i Irland, og har et meget vanskelig utgangspunkt før returen i Paris kommende onsdag. Carlos Queiroz' Portugal, med Nani fra start, har derimot sikret seg et greit utgangspunkt. Slik endte kampene med involverte United-spillere:

Irland – Frankrike 0-1 (0-0)

Irland, med John O'Shea i startelleveren, tok i mot Frankrike og Patrice Evra hjemme i sin storstue på Croke Park.

Kampen var en tett og jevnspilt affære, og avgjørelsen skulle falle etter drøye 70 spilte minutter – etter en tilfeldighet.

Kampen var svært tett- og jevnspilt, med store muligheter til begge lag. Sheasy var frempå med en god mulighet for irene i 2.omgang, men når hverken han eller lagkameratene klarte å stokke beina foran mål, var det Frankrike som til slutt gikk seirende ut av det meget viktige oppgjøret. Nicolas Anelka fyrte av et skudd fra distanse, og skuddet gikk innom en ire, før ballen gikk inn via stolpen og bak en utspilt Shay Given.

Patrice Evra og John O'Shea fikk samfulle 90 minutter for sine respektive landslag, og retuoroppgjøret spilles i Paris kommende onsdag. Darron Gibson så hele oppgjøret fra benken.

Portugal – Bosnia 1-0 (1-0)

Hardt pressede Portugal, tok lørdag i mot Bosnia-Hercegovina hjemme. Med Ronaldo ute med skade, åpnet det seg en mulighet for Nani fra start, og United-spilleren skulle takke for tilliten, da han regisserte og la opp til kveldens eneste scoring.

Etter Nani-forarbeid, kunne Porto-forsvarer Bruno Alves sette inn kampens eneste scoring etter et hodestøt, og kunne med det sikre Carlos Querioz' mannskap et mer eller mindre greit utgangspunkt før returen. Begge lag hadde svært store muligheter, og Bosnia kunne notere seg for hele tre skudd i treverket.

Av de andre Play Off-kampene som ble spilt i går, beseiret Russland Slovenia med 2-1 hjemme, mens Hellas og Ukraina spilte 0-0.

Kilde: ManUtd.com