Ga Derby juling – debutant scoret to

Neil Ryans gutter leverte tre poeng og en overbevisende prestasjon lørdag.

Lørdag ettermiddag var Neil Ryans U18-lag i aksjon, da de dro til Derby. Begge lag kom til kampen i god form, United med to strake seire i ryggen, Derby med tre.

I kampen derimot, tydet det på at bare ett av lagene tok med seg formen inn i kampen. United kom best ut, og styrte mye av spillet i åpningen. Charlie Wellens og de to debutantene fra start, Charlie McNeill og Willy Kwambala, fikk sine sjanser i løpet av åpningskvarteret, uten at det endte med mål.

Da hjalp det ikke for Derby at deres midtstopper Eli Christie ble utvist etter 20 minutter. Martin Svidersky vant igjen ballen i farlig posisjon, og var på vei gjennom mot mål, da Christie felte ham. Det var nok til at dagens dommer dro frem det røde kortet.

Deretter var det i det store og det hele enveiskjøring i Derby. Nevnte Svidersky sendte i vei en avslutning, som ble parert av Derby-blokka. Ballen endte hos Noam Emeran, som satte ballen sikkert i mål.

STOLT: Det var nok et stort øyeblikk for Noam Emeran å signere for United. Han kan også være stolt etter lørdagens kamp. Der leverte han ett mål og to målgivende.

Hjemmelagets Aghatise skjøt i tverrliggeren etter 42 minutter, men foruten dette skapte de hvitkledde lite.

Dermed kunne United-guttene etter hvert cruise inn tre mål til. Først fant Emeran rekkekamerat Forson i boksen. Der gjorde den offensive midtbanespilleren ingen feil. Deretter var det Forsons tur til å servere, da han fant Charlie McNeill. Storscoreren fra City-akademiet var sikker som banken da han satte inn Uniteds tredje.

Til slutt leverte Noam Emeran en ny målgivende pasning da han fant McNeill i boksen. Den engelske spissen pirket inn sitt andre og Uniteds fjerde, i det som ble kampens siste mål.

Dermed ble det tre nye poeng for Neil Ryans gutter, som tar seg opp til en sjetteplass på tabellen. Alle lagene over United har spilt én eller to flere kamper enn de røde djevlene.

Norske Isak Hansen-Aarøen fikk drøye 25 minutter i kampen, og det gjorde også debutant Marc Jurado, som kom fra Barcelona i sommer.

VAR INVOLVERT: Isak Hansen-Aarøen kom inn fra benken mot Derby.

Derby 0-4 (0-1) Manchester United

PL U18, North
Moor Farm Training Centre

0-1 Emeran (28), 0-2 Forson (53), 0-3 McNeill (60), 0-4 McNeill (73)

United:
Dermot Mee, Iestyn Hughes (Isak Hansen-Aarøen, 65.), Willy Kambwala, Björn Hardley, Logan Pye 65 (Alejandro Garnacho, 73.), Zidane Iqbal (Marc Jurado, 65.), Martin Svidersky, Charlie Wellens, Omari Forson, Noam Emeran, Charlie McNeill.

Uben.innb.: Johan Guadagno, Charlie Savage.

Derby:
Roberts, Bardell, Christie 20, Jinkinson, Grewall-Pollard, Williams, Aghatise, Rogers, Ibrahim, Gordon, Thompson (Borkovic, 34.).

Benken: Randle, Brailsford, Aideyan, Sebagabo.

————————————————————

Vi fulgte kampen:

Kampslutt. Neil Ryan og hans menn tar med seg tre poeng fra et regnvått Derby.

90+1′ Isak Hansen-Aarøen forsøker å komme gjennom på venstresiden, men ender opp med å dra ned sin motspiller og lager frispark.

89′ Franskmannen tar det selv, og det er et godt forsøk. Ballen går i keeper og tverrligger.

89′ United får frispark i god posisjon. Det er Noam Emeran som skaffer det.

85′ Hardley forsøker seg fra distanse, men forsøket blokkeres før den i det hele tatt kommer inn i Derby-boksen.

81′ Et Jurado-innlegg holder på å ende i selvmål, men hjemmelaget er heldige.

79′ Garnacho drar seg fri i Derby-boksen, men skuddet fra nærmest død vinkel går i nettveggen.

76′ McNeill er nære å gjøre hat-trick, men avslutningen fra venstre går utenfor stolpen.

74′ Kwambala og Hardley stopper en Derby-kontring.

73′ Alejandro Garnacho erstatter Logan Pye.

73′ Derby U18 0-4 United U18 – Charlie McNeill
Emeran tar med seg ballen mot dødlinja, og pirker den forbi Roberts og inn i boksen. Der venter McNeill, som så vidt pirker inn sitt andre for dagen.

71′ United frempå, først med et Pye-innlegg, deretter tar Hansen-Aarøen med seg ballen inn i boksen, før han blir stanset.

70′ Rogers kommer løs i Uniteds boks. Skuddet får rett på Mee, som har full kontroll på den.

69′ McNeill får et innlegg på bakre stolpe. Spissen setter ballen til side for mål, men offsideflagget er uansett oppe.

65′ Zidane Iqbal går ut, Marc Jurado kommer inn. Det blir den tidligere Barcelona-spillerens første minutter i United-drakt. Norske Isak Hansen-Aarøen kommer også inn for Iestyn Hughes.

64′ Aghatise drar av flere United-spillere på egen halvdel. Det vil ikke

63′ Zidan Iqbal får muligheten til å sette sesongens første mål, men ballen går via en Derby-spiller og ut til corner. Nydelig forarbeid av Emeran og Pye.

60′ Derby U18 0-3 United U18 – Charlie McNeill
Logan Pye vinner ballen tilbake, og sender den til Forson. Midtbanespilleren sender gjennom Charlie McNeill på første touch. Alene med keeper gjør storscoreren ingen feil, og gjør sitt første mål i United-trøyen.

59′ Derbys Borkovic virker å være gjennom, men Willy Kwambala viser tempo når han tar igjen angriperen. Sterkt av midtstopperen.

53′ Derby U18 0-2 United U18 – Omari Forson
Rolig start på omgangen, men plutselig eksploderer det. Noam Emeran går ned i feltet, men får ikke straffe. Sekunder senere får samme mann et innlegg fra Charlie McNeill, og sender ballen til Omari Forson. Han gjør ingen feil, og dobler ledelsen for bortelaget.

46′ Derby sparker i gang andre omgang.

Pause – vi får håper kameramannen bruker det neste kvarteret på å tørke av linsa.

45′ I omgangens siste obligatoriske minutt kommer Iqbal til en ny mulighet. Drar seg fri i boksen, men avslutningen blir for svak.

44′ Iqbals skudd går via en Derby-spiller og til hjørnespark. Hjørnesparket lander på hodet til Kwambala, som nesten dobler ledelsen for bortelaget.

42′ Det har ikke skjedd mye de siste minuttene, men ut av ingenting får Aghatise en kjempemulighet for Derby. Ballen går i tverrliggeren, og ut.

34′ Derby gjør et bytte. Thompson går ut, Borkovic kommer inn.

34′ Neil Ryans menn virkelig i kontroll her nå.

32′ Forson chipper gjennom McNeill, som ikke får helt dreis på avslutningen fra skrå vinkel.

28′ Derby U18 0-1 United U18 – Noam Emeran
Emeran sender bortelaget i føringen! Sviderskys skudd blokkeres, men ballen ender opp hos Uniteds nummer 11. Alene foran mål gjør han null feil, og sender United i føringen.

26′ Høyrekant Wellens er i farta, men innlegget finner ingen rødkledde.

24′ Iqbal finner Emeran i boksen. Venstrekanten sleiver den utenfor mål.

21′ Frisparket går i muren, og Hardley setter ballen i stolpen.

20′ Derby får Christie utvist! Svidersky vinner ballen tilbake, og er nærmest gjennom på mål. Han stoppes av midtstopper Christie. United får frispark i farlig posisjon, og vil være i overtall i 70 minutter.

18′ Grewall-Pollard tar en corner for hjemmelaget. Den tas av vinden.

14′ Forson fyrer av et skudd fra distanse. Sniker seg utenfor stolpen.

13′ Det blåser voldsomt i Derby.

9′ Hjemmelagets Gordon slår et innlegg inn i United-boksen, men ingen hvitkledde er på plass for å sette ballen i mål.

7′ United får corner, og Willy Kambwala får en mulighet. Den glir av foten på midtstopperen.

6′ Charlie Wellens ligger nede etter en trøkk. Kommer seg på beina igjen.

5′ Charlie McNeill får heade fra kort hold, men får ikke kraft i avslutningen.

4′ Charlie Wellens får kampens første mulighet når han får skyte fra skrå vinkel. Ballen går utenfor stolpen til Roberts.

3′ United viser godt spill ved Zidane Iqbal, men det ender ikke med farligheter.

1′ Avspark. United begynner med ballen, men spiller den bort.