– Du tviholder ikke på Ronaldo for å plassere ham på benken

Roy Keane mener Manchester Uniteds behandling av Cristiano Ronaldo er respektløs.

Uniteds portugisiske veteranspiss Cristiano Ronaldo er gammel nok til å huske da United herjet med City under Sir Alex Ferguson.

Søndag var rollene snudd helt på hodet, og fra benken var Ronaldo vitne til at lagkameratene ble rundspilt av hjemmelaget.

– Mangel på respekt

Selv om Erik ten Hag trengte en scoring, valgte han ikke å benytte seg av Ronaldo ogforklarer at han hadde en spesiell grunn til å skjerme Ronaldo fra fadesen.

– Det var av respekt for hans karriere, forklarte Ten Hag.

Den forklaringen kjøper ikke portugiserens tidligere lagkamerat Roy Keane.

Ronaldo city
BLE VÆRENDE PÅ BENKEN: Roy Keane reagerer sterkt på det han mener er respektløs behandling av Cristiano Ronaldo fra Uniteds side.

– Jeg synes United har vist en mangel på respekt for Ronaldo. Han burde fått dra før vinduet stengte. Ok, dersom du er manager trenger du alternativer, men du tviholder ikke på Ronaldo for at han skal sitte på benken. Han er en av tidenes største spillere, tornet Keane i Sky Sports studio etter kampen. 

Keane tror Ronaldos situasjon er en helt annen enn den han var forespeilet da han vendte tilbake til United sommeren 2021, og Keane tror situasjonen kan utarte seg.

– Kan bli stygt

– For Ronaldo er det en av de mest naturlige tingene i verden å bli frustrert. Mandag vil han møte opp på trening med de andre spillerne. Det er greit, det er avtalen. Men det er også klart at han ikke kommer til å starte dersom alle er skadefrie. Han (Ten Hag, red anm) har benyttet ham i en Europa League-kamp eller to, men om Ronaldo blir sittende på benken uke etter uke vil det bare bli verre. Det kan bli stygt, advarer Keane.

SIUSheriff
KUN ÉN SCORING: Cristiano Ronaldo står med én scoring så langt denne sesongen. Den kom fra straffemerket i bortemøtet med Sheriff Tiraspol i Europa League.

– Du så ham på oppvarmingen i dag, og du ser ham på benken. Dette gjør vondt for ham. Ronaldo har ikke lyst til å sitte på benken og tenke at dersom det blir noen skader får jeg kanskje sjansen, sier Keane.

Cristiano Ronaldo har kun startet én kamp i Premier League denne sesongen og det var i bortekampen mot Brentford. Frem til søndagens batalje i Manchester hadde imidlertid Ronaldo kommet inn fra benken i samtlige seriekamper.

Ronaldo har også startet begge Europa League-oppgjørene til United.