– Dro for å utvikle spillet mitt

Chris Smalling forklarer hvorfor han bestemte seg for å dra på lån til Roma denne sesongen.

Chris Smalling har gitt et ekslusivt intervju med The Telegraph, der han snakker om sin første tid i den italienske hovedstaden, og hvorfor han valgte å ta en sesong borte fra Old Trafford.

– Den enkleste avgjørelsen hadde vært å bli (i United). Jeg er trygg på at jeg hadde fått spilt så mange kamper som jeg hadde gjort meg fortjent til, forteller Smalling.

– Men å dra til Roma så jeg på som en fin utfordring. Når jeg kommer tilbake mot slutten av sesongen vil jeg ha lagt til elementer i spillet mitt som ikke alle de andre midtstopperne har, fortsetter han.

Derfor valgte altså Smalling å ta en litt uvanlig vei for en engelsk fotballspiller. Nemlig å forlate hjemlandet for å dra å spille fotball et annet sted i Europa.

– Dette var en perfekt mulighet for meg til å prøve å leve i en annen kultur. Selv om fotball er fotball, så er det en stor forskjell.

FLERE SAMTALER: Chris Smalling hadde en god dialog med Ole Gunnar Solskjær før han bestemte seg for å dra på lån til Roma.

Engelskmannen har vært vant til å spille en viktigere rolle enn det som hadde vært tilfelle denne sesongen. Med Harry Maguire inn, og en sulten Axel Tuanzebe også foran i køen, hadde Smalling fått signaler av Ole Gunnar Solskjær om at han ikke var lengst framme i køen.

– Vi hadde mange samtaler, og han sa at jeg kom til å få kamper. Når jeg har vært frisk, så har jeg vært vant til å spille 40-50 kamper. Denne sesongen ville jeg fått cupkampene, og ligakamper hvis det hadde blitt skader. Så kanskje 20-30 kamper. Fortsatt mye, men jeg vil spille hele tiden, sier Smalling.

Det at Harry Maguire gjorde at Smalling havnet enda lengre bak i køen, men 29-åringen er klar på at han tok det utelukkende positivt.

– Jeg hadde snakket med manageren og visste at jeg var bak både han (Maguire) og Vic (Lindelöf). Men jeg har startet sesongen slik før, med å ikke være førstevalg, og klart å kjempe meg inn igjen etter få kamper.

– Jeg elsker utfordringer og når en ny midtstopper kommer inn gjør det at man også blir nødt til å løfte sitt eget spill. Og jeg dro til Roma for å utvikle spillet mitt, sier Chris Smalling.

Og hvem vet? Kanskje en av Uniteds mest rutinerte menn kommer tilbake fra Italia som en helt ny spiller?