Dortmund-sjefer med ny melding til United

Det finnes ingen tvil om at Jadon Sancho blir værende i Borussia Dortmund, skal vi tro den tyske klubbledelsen.

Administrerende direktør Hans-Joachim Watzke er krystallklar på avgjørelsen er endelig.

– Vi er westfalere. For en westfaler betyr ordet «definitivt» at det er endelig. Jadon skal tilbringe 2020/21-sesongen hos oss. Det er ingen rom for tolkning, sier Watzke til RTL.

Også lagleder Sebastian Kehl har uttalt seg om situasjonen rundt Sancho.

– Det er viktig for oss å være tydelige. Vi vet hvor attraktiv Jadon er, men vi vet også hvor viktig han er for oss. Han gir laget vårt det lille ekstra. Vi er glad for at han blir værende, sier Kehl til SID.

Ønsker Sancho-erklæring

Uttalelsene kommer fire dager etter at den gitte fristen til Borussia Dortmund gikk ut på mandag. Ifølge rapportene skal klubben ha oppfordret Sancho til å erklære offentlig at han blir værende i klubben kommende sesong.

I forbindelse med lagets første trening under oppholdet i Sveits tok sportsdirektør Michael Zorc bladet fra munnen.

– Vi planlegger å ha Jadon Sancho på laget vårt denne sesongen, og avgjørelsen er endelig. Jeg tror det svarer på alle spørsmålene, sa Zorc.

Ansvarlig redaktør Dag Langerød har forklart hvorfor Dortmund advarer Manchester United, og i denne artikkelen lister vi opp tre grunner til at Sancho-sagaen ikke nødvendigvis er over.

OPPKJØRING: Jadon Sancho er for øyeblikket i Sveits sammen med resten av Dortmund-laget.

United-frustrasjon

Zorc bekreftet også at Sanchos kontrakt i fjor sommer ble justert på slik at den matchet utviklingen i prestasjonene hans, og at kontrakten han har nå er til 2023, og ikke til 2022 slik det tidligere har blitt meldt.

Manchester United responderte umiddelbart. Før avspark mot FC København meldte flere engelske journalister at United ikke har gitt opp Sancho.

United skal være frustrerte av de trege forhandlingene med Dortmund gjennom mellommann/agent Marco Lichsteiner, bror av Stephan Lichsteiner (tidl. Juventus/Arsenal), og United-kilder beskriver det som et uvanlig grep av Dortmund å ha fått inn en mellommann på denne måten. Det påstås også at lønnskrav og agentsummer fortsatt er et hinder, og United er fast bestemte på å ikke gjenta tidligere feil ved å overbetale agenter, som med Mino Raiola i forbindelse med Paul Pogba-overgangen.

Dortmund skal ha avvist et forslag om en sum på 70 millioner pund som kan stige til 110 millioner basert på ulike klausuler og bonuser. United skal ha tilbudt Sancho 220.000 pund i uka, men representantene hans ønsker minst 250.000.

Fredag melder Jan Åge Fjørtoft at Dortmund har bestemt seg.

– Det er ingen sjanse for at Sancho forlater klubben. Det er hugget i stein. Han blir værende, skal en kilde ha sagt.