– Vi planlegger å ha Sancho på laget vårt denne sesongen. Det er en endelig avgjørelse

Borussia Dortmund beholder Jadon Sancho, sier sportsdirektør Michael Zorc.

10. august skal ha vært fristen Dortmund satte når det gjelder en overgang for Jadon Sancho.

Det har i det siste vært delte meninger om hvor strenge Dortmund egentlig kommer til å være på dette i praksis, og det er fortsatt svært mange som har forventet at 20-åringen kommer til å bli Manchester United-spiller selv om han ble med da Dortmund mandag reiste til Bad Ragaz i Sveits, men Dortmund står på sitt: Sancho blir i Dortmund.

Etter ankomst Sveits uttalte Michael Zorc seg om Sancho-situasjonen på en pressekonferanse, og han var nemlig ganske så klar i talen:

– Vi planlegger å ha Jadon Sancho på laget vårt denne sesongen, og avgjørelsen er endelig. Jeg tror det svarer på alle spørsmålene, siteres Zorc på av egen klubb.

Andre steder står det også at han skal ha sagt «han kommer til å spille for oss neste sesong» som en del av samme sitat, altså enda tydeligere om at Sancho blir værende i klubben.

Zorc bekreftet også at Jadon Sanchos kontrakt i fjor sommer ble justert på slik at den matchet utviklingen i prestasjonene hans, og at kontrakten han har nå er til 2023, og ikke til 2022 slik det tidligere har blitt meldt.

Dette gjør også at Dortmund har enda bedre tid på seg – for det betyr at de etter alt å dømme kan selge Sancho dyrt også neste sommer.

Kanskje betyr dagens uttalelser fra Zorc at Sancho-saken kan legges død, kanskje ikke – mange vil nok også tolke dette som at Dortmund legger press på United om at de ikke har tenkt å gi seg på pris, og at det fortsatt vil være mulig å få dem tilbake til forhandlingsbordet om en faktisk går med på Dortmunds krav.

LES OGSÅ: Tre grunner til at Sancho-ballen ikke er død

– United gir ikke opp

En respons fra Uniteds side var ventet etter Zorcs uttalelser, om enn ikke gjennom offisielle uttalelser.

Ikke lenge etter at Uniteds lagoppstilling mot FC København ble bekreftet, så meldte flere journalister om at United ikke har gitt opp, og det er sannsynlig at United har briefet noen av journalistene.

Det meldes fra flere, blant andre fra Samuel Luckhurst i lokalavisa, at United skal være frustrerte av de trege forhandlingene med Dortmund gjennom mellommann/agent Marco Lichsteiner, bror av Stephan Lichsteiner (tidl. Juventus/Arsenal), og United-kilder beskriver det som et uvanlig grep av Dortmund å ha fått inn en mellommann på denne måten.

Det påstås også at lønnskrav og agentsummer fortsatt er et hinder, og United er fast bestemte på å ikke gjenta tidligere feil ved å overbetale agenter, som med Mino Raiola i forbindelse med Paul Pogba-overgangen.

Oppdateres.