Dommer fikset United-kamp

Fikk over én million for å sørge for at United vant med et visst antall mål.

Sommeren 2007 spilte Manchester United en rekke treningskamper i Asia.

Nå viser det seg at én av dem var fikset.

United slo nemlig kinesiske Shenzhen 6-0 etter mål av Ryan Giggs, Wayne Roney, Nani, Cristiano Ronaldo, John O´Shea og Chris Eagles, men dommeren er nå altså tatt for kampfiksing. Han skal ha hjulpet gamblere med å vinne penger på oddsen, og United har altså ingenting annet med dette å gjøre enn at de var ett av to lag som spilte i kampen.

Dommer Huang Junjie innrømmer nemlig at han gjorde det han kunne for at den kampen og en annen skulle ende på en bestemt måte. For å gjøre det fikk han over én million kroner. Det melder det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua ifølge AFP. Han skal også ha fikset en treningskamp mellom Sydney FC og Kinas Shanghai Shenhua, og også flere kamper i den kinesiske ligaen.

Det hele skal ha pågått i perioden 2005 til 2009.

Dommeren, som i 2009 ble regnet som en av de tre beste i Kina, innrømmet også at han mottok penger fra kollega Zhou Weixin for å påvirke resultater.

De neste dagene vil flere av Kinas toppdommere, flere av dem har dømt i store mesterskap, møte for å forklare seg i en sak som har vist hvor omfattende bestikkelser og korrupsjon har vært i kinesisk fotball.

PS. Det skal sies at det er umulig å se noe rart ved de seks målene United scoret. De var i stedet et resultat av glimrende prestasjoner av flere spillere.

Se målene fra Shenzhen-kampen her.

<b> </b><iframe frameborder=»0″ width=»542″ height=»360″ src=»http://www.dailymotion.com/embed/video/x2lu89″></iframe><br /><a href=»http://www.dailymotion.com/video/x2lu89_shenzhen-0-6-manchester-united-all6_sport» target=»_blank»>Shenzhen 0-6 Manchester United ALL6 GOALS www…</a> <i>by <a href=»http://www.dailymotion.com/unitedgoals» target=»_blank»>unitedgoals</a></i>