Rundspilte tidvis Liverpool – vant fortjent

Sesongens første trepoenger er et faktum etter at United slo Liverpool 2-0.

Det tok sin tid denne sesongen, men til slutt kom målet for Manchester United-kvinnene, i omgang nummer seks.

I det voldsomme høljeværet i Leigh så det en stund ut til å kunne bli målløst, til tross for United-dominans, men så slo Lauren James til med 20 minutter igjen av ordinær tid, etter forarbeid fra Jess Sigsworth.

Katie Zelem økte til 2-0 på straffespark på overtid, og det endte med en fortjent seier til United. Dermed kom også i 2019/20 sesongens første seier mot Liverpool, slik den jo også gjorde i fjor da Lizzie Arnot senket scouserne i ligacupen i det som var Uniteds første kamp etter nyoppstarten.

Leah Galton var kampens store spiller, og kunne fort hatt både flere mål og mange målgivende pasninger.

United er i skrivende stund oppe på 6. plass på tabellen, men kan falle ned på nedre halvdel igjen etter søndagens kamper.

SKAPTE TRØBBEL IGJEN: Leah Galton terroriserte i perioder Manchester City, og gjorde det samme mot Liverpool – i alle fall i andreomgangen.

Sjansefattig første halvtime

United hadde gjort to endringer på laget fra Arsenal-kampen: Lotta Ökvist (tilbake fra hjernerystelse) kom inn for Amy Turner (Kirsty Smith skiftet dermed back), mens Lauren James kom inn for Jane Ross på grunn av at sistnevnte har vært syk denne uka.

Jackie Groenen manglet igjen – Casey Stoney sa før kampen at hun ikke ville ta noen sjanser med nederlenderen.

Liverpool hadde ballen mest de første minuttene, før United gradvis tok kontroll over midtbanen, også godt hjulpet av James’ ro med ballen foran dem. Sammen med Jess Sigsworth sørget hun for noen potensielt farlige United-angrep, men de store sjansene uteble.

Kaptein Zelem og Leah Galton hadde noen brukbare avslutninger for United, men det ble bare hjørnespark av det.

De gangene Liverpool havnet i farlige posisjoner, var de stort sett i offside, men det var ingen tvil om at scouserne hadde farlige spillere på kantene.

James nær mål før pause

I det 38. minutt beveget Lauren James seg inn i Liverpools sekstenmeter, og hun dunket til med høyrefoten.

Ballen traff tverrliggeren, og 17-åringen var svært nære ved å bli Uniteds første målscorer i kvinnenes toppdivisjon.

Rett etterpå fikk hun sjansen igjen, men hun fikk ikke fyrt av noe godt skudd under press fra Liverpool-forsvaret den gangen, og keeper fikk avverget.

Det var dermed målløst til pause.

United-dominans

United byttet ut Lotta Ökvist i pause, og inn kom Amy Turner.

Tidlig i omgangen fikk United en kjempesjanse da Leah Galton passerte Liverpools høyreback, før hun sendte et lavt og livsfarlig innlegg inn. Dessverre var verken James (i midten) eller Sigsworth (på bakerste stolpe) hissige nok på grøten til å kunne sette ballen i mål.

Galton startet generelt andreomgangen lovende, og stod bak flere nesten-muligheter.

Etter en time var Liverpool-keeper Preuss den som hindret United-ledelse. Først reddet hun et Katie Zelem-frispark (det kan for så vidt hende at den hadde gått utenfor), og så stoppet hun et Ella Toone-skudd i etterkant av den påfølgende corneren.

Noen minutter senere var Galton veldig nære etter å ha blitt spilt gjennom av Zelem – hun skapte problemer for Liverpool uansett om hun gikk innover eller utover, og var Uniteds fremste angrepsvåpen.

KUNNE FORT SCORET: Ella Toone.

Så kom målet – endelig

United hadde dominert såpass at et mål lå litt i lufta, men det er jo klart tvilen begynte å komme etter fem og en halv omgang uten mål.

Til slutt kom heldigvis målet, og det var Lauren James som ordnet det for United.

Jess Sigsworth snappet opp en Liverpool-feilpasning, og sendte ballen inn i boksen til James. James beholdt som vanlig roen, og fintet unna en forsvarsspillet før hun kaldt sendte ballen i mål med rundt 20 minutter igjen på kampuret.

En herlig scoring av James, dagen før hun fyller 18 år.

Det har generelt vært en fin uke for James-familien – broder Reece James debuterte på imponerende vis for Chelsea i midtuka, med mål og to målgivende.

SATTE INN 1-0: Lauren James.

Utrolig United-sjanse – og straffe

United fortsatte dominansen, og i det 82. minutt var det utrolig at ikke United doblet ledelsen. Hayley Ladd la inn, og Leah Galton headet i tverrliggeren, og returen ble sendt i tverrliggeren av Ella Toone.

Rett etterpå ville United-fansen ha straffe da Leah Galton ble lagt i bakken. Det fikk en ikke, men det ble nye sjanser for United selv om dommer vinket det videre, og til slutt endte det med et Toone-skudd som dessverre ikke var godt nok til å sørge for noen endring i målprotokollen.

Galton var også nære igjen rett før slutt av ordinær tid da hun fikk ballen i fin posisjon ute på kanten, og på forutsigbart driblet lett av Liverpool-backen. Avslutningen var ikke god nok, men Galton var ustoppelig på kanten.

På overtid fikk hun ballen på lignende vis på siden, og ble stoppet ulovlig. Kaptein Katie Zelem tok straffesparket, og sendte ballen enkelt ned i hjørnet – 2-0!

Det reflekterte spillet bedre enn 1-0 ville gjort, og det var passende at det kom etter at banens store spiller, Leah Galton, hadde skaffet straffesparket.

Neste kamp nå er bortekampen mot Tottenham. Den spilles søndag 13. oktober.

SCORET SIKKERT PÅ STRAFFE: Katie Zelem.

Manchester United 2–0 (0-0) Liverpool