Maguires England vant, Portugal og Bruno herjet

Harry Maguire spilte hele kampen da England slo Ukraina 2-0 på Wembley.

Søndag er det klart for enda flere landskamper.

Luxembourg – Portugal 0-6 (0-4)

EM-kvalifisering, gruppe J:

0-1: Cristiano Ronaldo (9), 0-2: Joao Felix (15), 0-3: Bernardo Silva (18), 0-4: Ronaldo (31), 0-5: Otavio (77), 0-6: Rafael Leao (89)

Bruno Fernandes og Diogo Dalot spilte begge fra start for Portugal i søndagens møte med Luxembourg. Gjestene fikk en pangstart på kampen og ledet 3-0 før 20 minutter var spilt.

Cristiano Ronaldo scoret to, mens resten av scoringene var broderlig fordelt på fire spillere der Joao Felix, Bernardo Silva, Otavio og Rafael Leao scoret hvert sitt mål i storseieren.

Bruno Fernandes ble byttet ut etter 75 minutter, mens Diogo Dalot spilte hele kampen for Portugal som har fått en solid start på gruppe J med seks poeng og 10-0 i målsforskjell.

Når sant skal sies var det neppe så mye annet å forvente ettersom Portugal har møtt Liechtenstein og Luxembourg som er gruppas to svakeste lag.

Live:

Slutt!

89 min. MÅL. Rafael Leao boter på skaden med det brente sraffesparket. Sørger for Portugals sjette scoring for kvelden.

85 min: Innbytter Rafael Leao bommer på straffespark for gjestene

77 min: MÅL. Innbytter Otavio sørger for 5-0 til Portugal.

75 min: Bruno Fernandes går ut og i et dobbeltbytte. Får hvile det siste kvarteret.

64 min: Ruben Neves erstatter målscorer Bernardo Silva, og Concalo Ramos kommer inn for tomålsscorer Ronaldo. Det har ikke skjedd like mye etter hvilen som før. Begge Uniteds spillere er fremdeles på banen. Vi kan også ta med at Ronaldo har fått gult kort og kanskje det var en medvirkende årsak til at den aldrende stjernen ble tatt av.

46 min: 2. omgang er i gang. Hjemmelaget bytter tre mann, mens United-fansen helst skulle sett våre to Bruno Fernandes og Diogo Dalot få hvile de siste 45 minuttene.

Pause.

32 min: Luxembourgs Vincent Thill får gult kort. Nesten et kjærkomment avbrekk fra alle baklengsmålene de har fått så langt.

31 min: MÅL. Ronaldo finner nettmaskene igjen, denne gang etter målgivende fra Bruno Fernandes. De har tydeligvis ikke helt glemt samspillet fra United-dagene

18 min: MÅL. Hei hvor det går! Bernardo Silva setter inn Portugals tredje etter 18 minutter. Dette kan bli ganske målrikt…

15 min: MÅL. Portugal opp i 2-0 og det er Joao Felix som besørger den andre nettkjenningen.

9 min: MÅL. En gammel kjenning for United-supporterne, og hele verden for den slags skyld, Cristiano Ronaldo sender gjestene i føringen.

1 min:  Kampen er i gang

England – Ukraina 2-0 (2-0)

EM-kvalifisering, gruppe C

1-0: Harry Kane (37), 2-0: Bukayo Saka (39)

England, som kom hele veien til finalen i forrige EM er godt i gang med å kvalifisere seg til sluttspillet. Torsdag vant de 2-1 mot nettopp Italia, som vant trofeet i 2021 (EM 2020).

Søndag ettermiddag var det Ukraina som ble slått. Harry Kane og Bukayo Saka scoret målene før pause i løpet av tre minutter for England som har fått en perfekt start på EM-kvalifiseringen.

Harry Maguire spilte hele kampen for England og hadde en stor mulighet til å notere seg for scoring like før slutt. Uniteds kaptein fikk god tid til å styre en heading mot mål, men hodestøtet var ikke presist nok og ballen gikk over.

Luke Shaw måtte som kjent stå over denne kampen etter det røde kortet han fikk mot Italia, mens Marcus Rashford meldte forfall til landskampene.

Live:

Slutt: England har fått en perfekt start på EM-kvalifiseringen med to seire på de første to kampene.

90 min: Harry Maguire med en stor sjanse på tampen, men headingen går like over.

86 min: England med flere bytter på tampen, og en av dem, Conor Gallagher, får en stor sjanse. Det er bare noen minutter igjen her og dette kommer England til å vinne greit.

74 min: Corner for Ukraina.

67 min: Dette har England full kontroll over. Saka vinner et frispark like utenfor 16-meteren. Det kan bli farlig

57 min: England med flere brukbare sjanser i 2. omgang. Både Maddison og Bellingham har hatt farlige sjanser, men uten uttelling.

46 min: 2. omgang er i gang.

Pause: Det var lenge en heller kjedelig kamp på Wembley, men så eksploderte det i løpet av drøye to minutter. Harry Kane og Bukayo Saka besørget målene som gir England ledelsen og dette bør England ha grei kontroll på.

41 min: Svært nære 3-0 for England, men keeper Trubin redde Kanes forsøk.

40 min: MÅL! 2-0 til England og denne gangen er det servitøren fra den forrige scoringen som viser at skuddfoten er minst like giftig som innleggsfoten. Bukayo Saka trekker inn fra kanten og skrur ballen i lengste hjørne. Nydelig scoring.

37 min: MÅL! Så sitter den for Harry Kane og England. Nydelig innlegg fra Bukayo Saka og Kane sniker seg inn bak forsvarsspilleren og sender England i føringen.

30 min: Stor sjanse for Kane igjen etter et frispark, men avslutningen går over. Reprisen viser at Kane var i klar offside så den ville ikke blitt stående uansett.

25 min: Stor sjanse for Harry Kane som regelrett bommer på ballen inne i 5-meteren. Ikke den enkleste ballen for Tottenham-spissen, men vi har sett ham utnytte slike situasjoner langt bedre før.

16 min: Ukrainas målvakt Anatolii Trubin mister ballen og James Maddison kaster seg inn for å ta returen. Leicester-spilleren treffer også Trubin som må ha legetilsyn, men han fortsetter kampen.

11 min: Roman Yaremchuk får avsluttet fra en god posisjon helt alene med Jordan Pickford, men setter ballen utenfor. Dommeren blåser uansett for offisde.

7 min: Harry Kane går i bakken og England vil ha straffe. Får ingenting, men den var i grenseland og vel så det.

1 min: Kampen på Wembley er i gang

Russland – Irak 2-0 (2-0)

Privatlandskamp.

1-0: Anton Miranchuk (50), 2-0: Sergey Pinyaev (58)

Manchester Uniteds Zidane Iqbal startet privatlandskampen for Irak mot Russland som hjemmelaget vant 2-0 etter to scoringer tidlig i 2.omgang.

Det er svært sparsommelig med informasjon om kampen som var den første hjemmekampen for Russland på egen jord siden invasjonen av Ukraina. Iqbal og hans lagkamerater skal ha levert en bra 1. omgang, mens hjemmelaget var best etter pause.