Direktøren i nettmøte

Gemma Thompson snakker med David Gill om nyervervelsen Chicharito, Vidic’ kontraktsforlengelse, og mangelen på aktivitet i overgangsmarkedet.

Manchester United og Javier Hernandez, og da spesielt sistnevnte, ble møtt med enorm jubel i nattens siste pre-season-kamp i Mexico. God stemning og stor interesse rundt kampene har vært gjennomgangsmelodien for United på USA-turneen.

Administrerende direktør David Gill synes naturligvis det store engasjementet både rundt nyervervelsen Hernandez og ikke minst rundt klubben er svært gledelig.

USA: En ubetinget suksess

– Ja, det har vært helt fantastisk. Å ha et så stort publikum som setter pris på angrepsfotball gjorde at dette ble moro for alle involverte. Det var også svært gøy for Javier Hernandez å få scoring i debuten. Velkomsten han fikk i Houston var stor, men velkomsten i Mexico var rett og slett ubeskrivelig, sier direktøren, som har latt seg imponere av 22-åringen.

– Hernandez har funnet seg godt tilrette allerede. Vi har studert ham nøye, og han passer utvilsomt inn i denne gjengen. Under Fergie og de andre trenernes ledelse har han alle forutsetninger for å gjøre det godt her, sier Gill.

Han legger til at klubben er strålende fornøyde med utbyttet av å dra på pre-season til USA.

– Turneen har gått veldig fint, og det har vært en tur absolutt alle har satt pris på. Forberedelsene til den nye sesongen har gått bra, og treningsbanene og fasilitetene har – som det alltid er i USA – vært fantastisk. Vi er svært fornøyde, sier direktøren.

Det neste temaet Gemma Thompson og direktøren kommer inn på, er kontraktsforlengelsen med Vidic.

– Den er vi svært fornøyde med. Man ønsker alltid å beholde de beste spillerne og sikre kontrakt med de for en så lang periode som mulig, forteller han.

I samme åndedrag gjentar han tidligere uttalelser om at United hele tiden er årvåkne på overgansfronten. Med unntak av City, har det vært usedvanlig stille hos klubber som Chelsea, Arsenal og Liverpool.

Tror overgangsaktiviteten øker i august

– Jeg tror det vil skje ting i august. Da tror jeg mange klubber vil slanke stallen på grunn av de nye reglene i Premier League. Vi er nødt til å ha med minst åtte egenutviklede spillere i en tropp på 25 spillere. Det er noe vi må ta hensyn til når vi ser etter nye spillere, sier han. Samtidig forteller David Gill United hele tiden kikker på spillere som kan være aktuelle.

– Ja, jeg og Alex har diskusjoner hele tiden. Vi snakker med speiderne og Mick (Phelan) og Rene (Meulensteen) og gjør vurderinger kontinuerlig. Som jeg sa, så følger vi hele tiden med samtidig som vi er opptatte av å sørge for at våre egne skal slå gjennom. Jeg synes for øyeblikket at vi har en fin miks av unge fremadstormende spillere samt erfarne spillere, og det er det vi ønsker.

– I tillegg er VM-spillerne tilbake i trening, og vi har hentet Chris Smalling og Javier Hernandez. Alle ser frem til den nye sesongen og knivingen om nye trofeer. Forhåpentlig blir dette en ny suksessrik sesong for oss, avslutter han.