Diagnostisert med demens: – Jeg har gode dager og dårlige dager

I 2020 døde Nobby Stiles, som i mange år hadde vært rammet av demens, og noen dager senere ble det offentliggjort at Sir Bobby Charlton også var diagnostisert med demens.

Torsdag ble det bekreftet at en annen av Uniteds legende fra samme epoke, Denis Law, også er diagnostisert med demens.

Det bekrefter Law selv i en offentlig uttalelse som blant annet kan leses på ManUtd.com.

– Jeg er på det punktet hvor jeg føler at jeg ønsker å være åpen om min tilstand. Jeg har blitt diagnostisert med «mixed dementia», som er mer enn én type demens, og i mitt tilfelle er det alzheimers og vaskulær demens. Dette har vært et ekstremt vanskelig år for alle, og lange perioder med isolasjon har definitivt ikke hjulpet, forteller Law.

EN STOR SPILLER: Denis Law vant Gullballen i 1964. Foto: Allsport UK/Allsport.

– Det er en utrolig utfordrende og problematisk sykdom, og jeg har vært vitne til mange venner gå gjennom dette. En håper at det ikke vil skje med seg selv, og vitser til og med om det mens en ignorerer tidlige tegn fordi en ikke ønsker at det skal være sant. En blir sint, frustrert, forvirret og så bekymret – bekymret for familien, siden det blir de som må håndtere det.

– Jeg innser at hjernen min blir verre, og hvordan minnene mine unngår meg når jeg ikke ønsker det, hvordan det plager meg i situasjoner som er utenfor min kontroll. Jeg forstår hva som skjer, og det er derfor jeg ønsker å adressere situasjonen min nå mens jeg kan, for jeg vet at det vil være dager hvor jeg ikke forstår, og jeg hater tanken på det akkurat nå.

– Jeg vil ikke at folk skal være triste om jeg glemmer steder, folk eller datoer, for dere må huske at jeg nøt alle de minnene, og jeg er glad for å ha opplevd det jeg har i livet mitt… en kjærlig og støttende familie, en fantastisk karriere hvor jeg gjorde det jeg elsket, og fikk betalt for å gjøre det, og venner for livet. Jeg har gode dager og dårlige dager, og har et mål om å ta hver dag som det kommer, og å gjøre de nøvendige tilpasningene til livsstilen min, forteller Law, som beklager at han ikke lenger kan signere ting han blir tilsendt.

– Jeg prøver å være positiv, og er fast bestemt på å fortsette å se klubben min, Manchester United, på Old Trafford. Forhåpentligvis vil dette bli en suksess-sesong, og jeg er spent på de nye signeringene Ole og klubben har gjort.

– Jeg vet at veien fremover vil bli vanskelig, krevende, smertefull og alltid i forandring, så jeg ber om forståelse og tålmodighet siden dette ikke vil bli en enkel reise, spesielt for folkene som elsker deg høyest.

Les hele uttalelsen her.

Denis Law scoret 237 mål på 404 kamper for Manchester United (1962-1973), og skotten var blant Sir Alex Fergusons virkelig store fotballhelter.

Law oppfordrer til å donere penger til Alzheimer’s Society om en har mulighet, og roser jobben organisasjonen gjør på flere områder.